Na 4. katu Tower Centra Rijeka otvorena je informativna izložba Lungomare Art koja prikazuje jedanaest umjetnika i deset lokacija, na koje će projekt Europske prijestolnice kulture postaviti trajne umjetničke skulpture.

U sklopu programa Lungomare Art, projekta Europske prijestolnice kulture, u mjestima duž obale i u Rijeci svjetski i hrvatski umjetnici tijekom 2020. godine izradit će različite trajne umjetničke skulpture.

Riječ je o radovima koji će imati i funkcionalnu vrijednost – neki od njih nova su odmorišta, igrališta, mjesta za razgovor i učenje. Na ovaj način projekt EPK kreira  svojevrsni kulturno-umjetničko-turistički put na Kvarneru, a skulpture i intervencije u prostoru, inspirirane životom malih sredina, na deset lokacija diljem obale i na otocima, potpisuju domaći i međunarodni umjetnici.

Lungomare Art informativna izložba u Tower Centru Rijeka trajat će mjesec dana, do 11. listopada 2019.g.

RIJEKA 2020, tvrtka zadužena za organizaciju programa Europske prijestolnice kulture danas je ujedno s Tower Centrom Rijeka potpisala partnerski sporazum u projektima dviju programskih cjelina –putujuće informativne izložbe programskog pravca Lungomare Art i cirkuskog programa za djecu, tijekom dječjeg festivala Tobogan, programskog pravca Dječja kuća.