U petak, 24. rujna 2021. godine, u 10.00 sati, u Parku Pomerio, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, održat će se predstavljanje i prezentacija funkcionalnosti novog portala za mlade strit.fitness kojeg je Grad Rijeka pokrenuo u sklopu Programa za mlade.

Portal strit.fitness pokrenut je s ciljem poticanja mladih na redovito i pravilno bavljenje sportskom rekreacijom koja je besplatno dostupna na 25 riječkih vježbališta na otvorenom.

Predstavljanju će prisustvovati zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar, Kristina Dankić iz Odjela za zdravstvo socijalnu skrb Grada Rijeke, treneri i vježbači iz riječkih fitness centara te drugi suradnici koji su sudjelovali u izradi portala strit.fitness.

Portal strit.fitness pokrenuo je Grad Rijeka putem Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb a u okviru Programa za mlade za razdoblje od 2018. do 2022. godine. Program za mlade objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Rijeka želi odgovoriti na razne potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih.
Podsjetimo, u sklopu Programa za mlade, krajem 2020. godine pokrenut je i portal za besplatno psihološko online savjetovanje mladih www.svejeok.hr.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar