Od ove školske godine OŠ Pehlin ima dvije uređene učionice za projekt e-Škola, koji Grad Rijeka provodi u svojim osnovkama. U učionicama je zamijenjen parket, elektroinstalacija, srušen postojeći drveni pregradni zid i izveden novi s novim ulaznim vratima te su izvedeni i ličilački radovi. U radove je uloženo 150 tisuća kuna.

Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj i ravnatelj Direkcije za gradnju i održavanje objekata javne, poslovne i stambene namjene Marin Čaušević danas popodne obišli su Osnovnu školu Pehlin. Obilazak je predvodio ravnatelj OŠ Pehlin Željko Šimunić, a posebna se pozornost posvetila upravo novouređenom dijelu škole.

Kako je u tijeku provedba projekta e-Škole u osnovnim školama Grada Rijeke, jedna od škola koja sudjeluje u projektu je i OŠ Pehlin. Cilj projekta je unaprijediti primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovnim i poslovnim procesima škole. Sukladno tome, u sklopu projekta informatizirale su se i dvije učionice ove osnovne škole. Ravnatelj Šimunić izrazio je veliko zadovoljstvo i istaknuo kako su na ovaj način učenici povezani s cijelim svijetom.

Uz navedeno, izveo se i pregradni zid za potrebe blagovaonice, a vrijednost ovih radova iznosi 150.137,50 kuna. Svakako valja napomenuti da je ove godine, osim ulaganja u OŠ Pehlin, u uređenja i energetsku obnovu osnovnih škola u Rijeci uloženo ukupno 10.925.744,52 kn.

Nakon obilaska škole svečano su dočekani prvašići, a nakon uvodnog obraćanja ravnatelja Šimunića pozdravio ih je i gradonačelnik Vojko Obersnel. Zaželio im je puno uspjeha i sreće u prvim koracima na putu obrazovanja, no i napomenuo koliko su važni kolegijalnost, zajedništvo i prijateljstvo.

Šezdesetak najmlađih školaraca OŠ Pehlin podijeljeni su u tri razredna odjeljenja, a ove školske godine 21 prvašić bit će dio Programa produženog boravka i cjelodnevno odgojno-obrazovnog rada. Program će provoditi dvije učiteljice razredne nastave za koje će Grad Rijeka osigurati dio sredstava za rashode za zaposlene. Za roditelje čiji će učenici pohađati 1. razred cjelodnevno odgojno-obrazovnog rada ovaj je program besplatan.

(A.S.)