Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i pročelnica Ureda Grada Rijeke Verena Lelas Turak te zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula borave u Novom Sadu gdje sudjeluju u obilježavanju Dana Grada Novog Sada

Novi Sad svoj dan obilježava 1. veljače na 269. obljetnicu dodjele statusa slobodnog kraljevskog grada kojeg je Novom Sadu dodijelila carica Marija Terezija. Na svečanost su pozvani predstavnici svih gradova prijatelja, pa tako i Rijeke, s kojom Novi Sad njeguje prijateljsku suradnju od 2011. godine službeno, a neslužbeno i puno dulje, prvenstveno u području kulture.

Gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević i predsjednik Skupštine Zdravko Jelušić danas su priredili i primanje za petnaestak izaslanstava iz gradova prijatelja koji su pozvani na svečanost, a večeras će u Srpskom narodnom pozorištu biti održana svečana akademija na kojoj će se zaslužnom građaninu dodijeliti Februarska nagrada.

Na svečanost su pozvani predstavnici svih gradova prijatelja, pa tako i Rijeke, s kojom Novi Sad njeguje prijateljsku suradnju od 2011. godine

Domaćin izaslanstvu sastavljenom od predstavnika Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije je Dalibor Rožić, član Gradskog vijeća zadužen za kulturu te će jedna od tema razgovora svakako biti Rijeka kao Europska prijestolnica kulture u 2020. godini.
Inicijativa o uspostavi prijateljske suradnje dvaju gradova potpisana je 2. veljače 2011. godine u Novom Sadu.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen