U ponedjeljak, 29. svibnja 2017. godine, u 13 sati, u Osnovnoj školi “Kantrida” održat će se svečana dodjela nagrada za najuspješnije likovne i literarne radove učenika osnovnih škola na temu vatrogastva i zaštite od požara.

Svečanosti će nazočiti:

  • Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke
  • Hinko Mance, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke
  • Damir Mlinac, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Rijeka
  • Mladen Vukelić, pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu
  • Marina Peranić-Ševeljević, savjetnica za školstvo, Odjel gradske uprave za odgoj školstvo

Riječ je o likovnim i literarnim radovima za koje je natječaj u osnovnim školama bio raspisan od 17. veljače do 31. ožujka ove godine, a radove je procjenjivalo stručno povjerenstvo kojeg je imenovao Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Cilj ovog  desetog po redu natječaja je poticanje stvaralaštva, popularizacija vatrogastva i širenje svijesti o zaštiti od požara kod učenika osnovnih škola.

Nagrađeni učenici dobit će poklon bonove, a na svečanosti će se prigodnim poklonima nagraditi i učitelji – mentori nagrađenih učenika.

Preventiva odnosno sprječavanje nastanka požara najučinkovitiji su u borbi protiv požara, a učenje o tome kako spriječiti požar potrebno je od malih nogu. Iz tog razloga Gradsko vatrogasno društvo Rijeka pokrenuo je u osnovnim školama Grada Rijeke pred 9 godina natječaj za najbolje likovne i literarne radove na temu vatrogastva i zaštite od požara.

Ove godine na natječaj se odazvalo 12 škola iz Rijeke. Ukupno je prispjelo 73 rada, i to: 66 likovnih i 18 literarnih uradaka.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima                                                                                  Iva Balen