Grad Rijeka je i ove godine sudjeluje u najvećoj europskoj manifestaciji posvećenoj regionalnoj suradnji — Europskom tjednu regija i gradova- European Week of Regions and Cities (raniji Open Days), koja se održava od 9. do 12. listopada 2017. godine, u organizaciji Odbora regija i Europske komisije.

Ovogodišnji Europski tjedan regija i gradova posvećen je ekonomskim i socijalnim izazovima, a održava se pod motom „Regije i gradovi koji rade na boljoj budućnosti – „Regions and Cities working for a better future“.
Grad Rijeka je bio dio partnerstva s poljskim regijama Pomorskie i Lubuskie te gradom Lodzem, nizozemskom regijom Venlo te gradovima Maastrichtom i Apeldoornom i Postojnom.

U srijedu 11. listopada 2017. godine održana je radionica na kojoj su sudjelovali Srđan Škunca, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem te Robert Mrvčić, ekspert organizacije prijevoza u KD Autotrolej d.o.o. Rijeka.

Regije i gradovi BruxellesGrad Rijeka će na radionici dati pregled postignuća u energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša u javnom prijevozu putnika u okvirima riječkog SEAP-a.
Europski tjedan regija i gradova godišnje je četverodnevno događanje o regionalnoj politici EU-a tijekom kojeg gradovi i regije iskazuju svoju sposobnost poticanja rasta i otvaranja radnih mjesta provedbom kohezijske politike putem strukturnih fondova te ističu koliko je višerazinsko upravljanje važno za dobro upravljanje na europskoj razini. Pokrenut 2003. godine, Europski tjedan postao je ključno događanje o regionalnoj politici EU-a. Svake godine u listopadu na njemu se okupi oko 5000 sudionika koji sudjeluju u desecima radnih sjednica, demonstracija projekata, izložbi i prilika za umrežavanje