Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula jučer su prisustvovali proslavi Dana Novog Sada.

Taj grad 1. veljače obilježava obljetnicu dodjele statusa slobodnog grada iz 1748. godine, a nastavak suradnje s prijateljskim gradovima upriličen je prijemom delegacija gradova prijatelja Novog Sada održanom u Svečanoj sali Gradske kuće.

Uz domaćine, gradonačelnika Grada Novog Sada Miloša Vučevića i predsjednika gradske Skupštine Zdravka Jelušića te predstavnike Grada Rijeke nazočile su i delegacije iz još dvadeset jednog prijateljskog grada.

Rijeka ovu suradnju njeguje od 2011. godine, a suradnja će se u narednom periodu zasigurno i pojačati budući da je Novi Sad krajem prošle godine proglašen Europskom prijestolnice kulture 2021. godine. Također, Novi Sad je proglašen i za Omladinsku prijestolnicu Europe 2019., što će tom gradu pružiti priliku za predstavljanje svog kulturnog, društvenog, političkog i ekonomskog života te programe razvoja s fokusom na mlade ljude.