U utorak, 5. lipnja 2018. godine, od 09.15 do 17.30 sati, u  Hotelu Royal u Opatiji održat će se međunarodna konferencija u sklopu projekta JUST SPORT – borba protiv dopinga u rekreativnom okruženju, u organizaciji Riječkog sportskog saveza.

Projekt JUST SPORT financiran je iz sredstava Europske unije i Vlade Republike Hrvatske

Svrha konferencije, prve ovakve vrste u Hrvatskoj,  je razmjena i sažetak iskustava i dobrih praksi dobivenih implementacijom JUST SPORT projekta. Rasprava će se usredotočiti na izražen problem nekontroliranog korištenja različitih suplemenata, dodatka ishrani i dopinga među rekreativcima.

Konferenciji će prisustvovati gosti iz 7 nacionalnih europskih  antidoping agencija,  Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Središnjeg državnog ureda za šport, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Grada Rijeke.

Kao poseban gost konferenciji će prisustvovati Andreas Krieger čije je ime prije promjene spola bilo Heidi Krieger. Heidi Krieger bila je vrhunska atletičarka, prvakinja Europe u bacanju kugle, koja je zbog nekontroliranog konzumiranja dopinga imala niz zdravstvenih problema.

U 12.45 sati, također u Hotelu Royal, održat će se i konferencija za medije na kojoj će biti nazočni:

  • Andreas Krieger,
  • Siniša Krajač, Hrvatski olimpijski odbor,
  • Gordan Žanić, Ministarstvo zdravstva,
  • Darko Tot, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,
  • Krešimir Šamija, Središnji državni ured za sport.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen