U ponedjeljak, 6. kolovoza 2018. godine, u 10,00 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri-info), Korzo 18 b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen polazak hodočasnika u projektu „8. Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj – Krasno 2018.“, kojeg provodi USPDR „Ajkula“ u suradnji sa partnerima International police Association – Sekcija Hrvatska i Alpinističkim klubom„Čopalj“.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Perica Prpić, predsjednik USPDR „Ajkula“
  • Miljenko Vidak , predsjednik International police Association – Sekcija Hrvatska Aleksandar Zdjelar, član USPDR „Ajkula“, voditelj hodočašća
  • Vladimir Paušić, predsjednik AK „Čopalj“

Povodom blagdana  Velike Gospe 15.kolovoza 2018.godine, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata“Ajkula“ za članove Udruge i članove njihovih obitelji, prijatelje i partnere u vremenskom periodu od 8. do 15. kolovoza 2018. godine organizira osmo i zajedničko Velebitsko hodočašće hrvatskih branitelja, vojnika, policajaca i planinara visovima Velebita do Svetišta Majke Božje od Krasna. Tom će se prigodom u Svetište Majke Božje od Krasna prinesti ZAHVALNA SVIJEĆA  koja se nosi duž cijelog Velebita u stvarnoj udaljenosti preko 250 km.

Predsjednik USPDR „Ajkula“
Perica Prpić