Turistička zajednica grada Rijeke nastavlja s brojnim aktivnostima, pa tako i suradnji s Nordic Walking Team Opatija te K©R Gorovo predstavlja nastavak programa “Rijeka Outdoor” i to programom nordijskog hodanja i pješačenja “Adventska šetnja”.

Nordijski dan će započeti okupljanjem sudionika na riječkom Molo longu u 9 sati. Turistička zajednica grada Rijeke je za prvih 60 sudionika koji dođu na mjesto okupljanja pripremila i poseban dar – kapicu Djeda Mraza, što će dodati posebnu draž cijelom programu. Šarena povorka će, predvođena stručnim vodičima, nakon vježbi zagrijavanja krenuti na pohod trasom “Staza uz Rečinu” na potezu: Molo longo – Hartera – šetnica uz Rečinu – mlin Žakalj – šetnica uz Rečinu – Trsat (Gradina) – Molo longo.

Ova zahtjevna staza dužine 10 km otkriva brojne lokacije koje nude Rijeka i njena okolica. Predviđeno je trajanje savladavanja od 3,5 sata. Za sudjelovanje se mogu prijaviti pripadnici svih generacija, dovoljno je na vrijeme doći na mjesto okupljanja te imati odgovarajuću odjeću i obuću. Štapove za hodače osiguravaju organizatori, koji napominju da postoji mogućnost da će se, u slučaju loših vremenskih uvjeta koji će otežati kretanje navedenom rutom, program održati na alternativnoj ruti. Organizatori podsjećaju sudionike da u aktivnostima sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Nedjelja će biti odličan dan za nordijsko hodanje i ljubitelje zdravog života. Spojeno s adventskim vremenom bit će to i njihov način obilježavanja blagdanskog doba kada nam je kretanje itekako potrebno. Zato, vidimo se na Molo longu u 9 sati! – poručuju organizatori.

KONTAKT:  KŠR Gorovo, 091/ 420 06 50