Na Medicinskom fakultetu u Rijeci danas je od 10 do 15 sati održano dobrovoljno darivanje krvi. Darivanje krvi održalo se, devetu godinu za redom, u sklopu projekta Kapi života, koji ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu.

Kapi života organiziraju u suradnji studenti Medicinskog fakulteta, Grad Rijeka, Crveni Križ, SZ Sveučilišta u Rijeci, SZ Medicinskog fakulteta u Rijeci i Hrvatska liječnička komora.

Projekt je usmjeren na podizanje svijesti građana o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, važnosti kontrola kao što su mjerenje tlaka i šećera u krvi te educiranje preko studenata medicine. Ujedno se naglašava važnost i potrebitost dobrovoljnog darivanja krvi.

Osim danas održanog darivanja krvim održat će se još dvije akcije i to: 18. do 22. travnja mjerenje tlaka i glukoze u krvi građanima na Korzu te Ri Start- tečaj osnovnog održavanja života 23. do 28. travnja.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 65 darivatelja, a sakupljeno je 59 doza krvi. Akciju je podržao i dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci, Tomislav Rukavina, koji je i sam darovao krv.