Grupa građana Sušačka akcija poziva sve zainteresirane građane da se u sklopu prve akcije Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. uključe u akcije sadnje bilja i čišćenja okoliša, u srijedu  23. listopada 2019., u 10 sati.

Budući da Sušak 23. listopada 2019. slavi stogodišnjicu od proglašenja gradom, nizom akcija čišćenja i ozelenjavanja zapuštenih površina, u okviru projekta Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. i II., grupa građana Sušačka akcija obilježava ovaj datum kako bi svoj stoti rođendan Sušak dočekao u novom, osvježenom ruhu. Program Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. i II. realizira se uz potporu sudioničkog programa Zeleni val Rijeke 2020 – Europske prijestolnica kulture.

Grupa građana Sušačka akcija poziva sve zainteresirane građane da se uključe u akcije sadnje bilja i čišćenja okoliša.

Sadnju biljaka kojom će oživjeti centar Sušaka u sklopu prve akcije Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. grupa građana Sušačka akcija organizira na trgu između Građevinske tehničku škole, Graditeljske škole za industriju i obrt i OŠ Centar 23.10.2019. u 10 sati.

Drugu akciju čišćenja okoliša Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku II. u krugu OŠ Vladimir Gortan građani Sušačke akcije organiziraju 25.10.2019. u 10 sati, a akciju sadnje stabala i grmova 26.10.2019. u 10 sati.

Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku dio je je većeg projekta „U susret stogodišnjici Sušaka“ koji je pokrenula Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, a poseban interes građana i inspiracija za projekt Zeleni Sušak bio je rad Josipa Kulfaneka, legende sušačko-riječkog pejzažnog vrtlarstva i čovjeka koji je ozelenio najveći dio Sušaka. Grupa građana okupljena oko inicijative Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku povezana je entuzijazmom i idejama o revitalizaciji Sušaka, posebice onih dijelova koji su već predugo zapušteni.

Skip to content