EAVE je jednogodišnji program profesionalnog usavršavanja koji se sastoji od triju intenzivnih radionica s naglaskom na razvoju igranih i dokumentarnih filmskih projekata.

EAVE je namijenjen producentima koji već rade u filmskoj ili televizijskoj industriji te onima koji namjeravaju djelovati na europskoj razini putem koprodukcija ili umrežavanja. Također su moguće prijave profesionalaca iz srodnih industrija vezanih za rad na filmu kao što su pravo, financije, prodaja i distribucija.

U okviru programa Europske prijestolnice kulture 2020. ‒ Galway i Rijeka putem natječaja bit će izabrano 5 irskih (primarno iz zapadne regije Irske, osobito Galwaya) te 5 hrvatskih producenata (u prvom je planu područje grada Rijeke i Primorsko-goranske županije). Radionice će se održavati od 8. do 12. lipnja 2020. u Galwayu, te od 20. do 24. listopada 2020. u Rijeci i Opatiji.

Irski i hrvatski producenti mogu se prijaviti s projektom ili kao sudionici s ciljem profesionalnog usavršavanja. Za potrebe prijave obavezno je ispuniti prijavni obrazac na engleskom jeziku koji se nalazi u nastavku ovog poziva te uz to priložiti dokumente na engleskom jeziku koji su navedeni u obrascu.

Grupu irskih i hrvatskih producenata vodit će iskusni njemački producent Titus Kreyenberg (voditelj produkcijske kuće unafilm) te nekoliko stručnjaka za analizu scenarija, razvoj i financiranje produkcije, stručnjaci za pravne aspekte koprodukcije, marketing i pitching. Na listopadskoj radionici sudionicima će se pridružiti širi tim u kojem će sudjelovati više od 60 donositelja odluka (urednici televizijskih programa, predstavnika nacionalnih i regionalnih medijskih fondova, prodajnih agenata itd.) kako bi s polaznicima razgovarali o projektima u razvoju te njihovim tvrtkama i karijerama.

Rok za prijavu je 17. veljače 2020. godine.

Prijavnicu je potrebno poslati na: satu@eave.org.

Za evaluaciju pristiglih prijava zaduženi su suradnici iz organizacije EAVE. Rezultati natječaja za hrvatske polaznike bit će objavljeni na stranicama organizacije EAVE, Hrvatskog audiovizualnog centra, DKE – Ureda MEDIA Hrvatske i Grada Rijeke najkasnije do kraja ožujka 2020. godine.

Zahvaljujući povezivanju gradova Galwaya i Rijeke u kontekstu ovogodišnjih europskih prijestolnica kulture, troškove smještaja, puta i kotizacije hrvatskih sudionika, koji dolaze iz Rijeke i okolice subvencionirat će Grad Rijeka.

Radionicu organiziraju EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs (Bertrange, Luksemburg), Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Art-kino u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Gradom Rijeka.

Filmska radionica EAVE-a odvija se pod pokroviteljstvom Potprograma MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke.

Skip to content