Povodom Badnjaka održana je tradicionalna Gastrofešta na kojoj su podijeljene tisuće porcija friganih riba i bakalara na gulaš.

Gastrofeštu su na Korzu organizirali Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci.

Najprije je na Trgu Republike Hrvatske započela će podjela friganih riba, ukupno četiri tisuće njih, da bi nešto kasnije bili spreman kotao bakalara na gulaš uz kojeg je dijeljeno crno vino. Pripremljeno je ukupno tri tisuće porcija bakalara i tri tisuće čaša vina.

Građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Gradonačelnik Obersnel ovom je prilikom kazao kako niti kiša nije mogla spriječiti veliki odaziv građana, te izrazio zadovoljstvo što se još jedna Gastrofešta uspješno održala u suradnji s Turističkom zajednicom i Sveučilištem.

Današnju su manifestaciju sponzorirali Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., PIK Rijeka d.d. i Agrolaguna d.d. koji su za pripremu bakalara donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka i 250 l crnog vina.

Također, građani su na Korzu mogli probati i kanape sendviče od bakalara na bijelo te žlahtinu Gospoje Toljanić, kojih su pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski te Općina Čavle.