U subotu, 29. rujna 2018. godine, s početkom u 20 sati, na Molo longu, održat će se BeActiveNight – vježbanje pod zvijezdama, u sklopu Europskog tjedna sporta koji predstavlja novu inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe.

BeActiveNight – vježbanje pod zvijezdama odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

  • 19.30 – okupljanje sudionika
  • 20.00 sati – šetnja građana Molo Longom
  • 20.30 sati – sportsko rekreacijski program na bini na početku Molo Longa
  • 21.00 sat – zajedničko vježbanje građana i snimanje promotivnog videa
  • 22.00 sata – kraj programa

Prvih 500 građana koji prošeću do kraja lukobrana dobit će bon za besplatni zdravi obrok koji sadrži prosječni broj kalorija jednak onima koje su utrošene šetnjom.

Cijeli program namijenjen djeci i odraslima je u potpunosti besplatan.

U organizaciju su uključeni i riječki glazbenici koji će na trasi šetnje izvoditi glazbena djela te planinarsko društvo „Kamenjak“ koji će educirati djecu i građane o penjačkim vještinama.

Europski tjedan sporta, uz Središnji državni ured za sport, organiziraju Grad Rijeka, Riječki sportski savez i Zajednica sportova PGŽ.

Partneri su: Restaurant Molo longo, Lučka uprava Rijeka, Terminal 7 Fitness centar i Metis d.d.

Klubovi partneri su: Capoeira klub „Rijeka“, Taichi klub „Rijeka“, Kendo klub „Rijeka“, Planinarsko društvo „Kamenjak“ i Studio „Jump“

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja u cilju ima inspirirati Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

Ured Grada Rijeke
Odnosi s medijima
Lea Stoiljković Medved