Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Udruga turističkih vodiča Kvarnera poziva građane u nedjelju, 14. ožujka na besplatan razgled Rijeke na temu „Nasljeđe Rijeke kao EPK“.

Zbog epidemiološke situacije ove se godine Međunarodni dan turističkih vodiča (21. veljače) obilježava sredinom ožujka. Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Opatije nastavljaju s tradicijom besplatnih vođenja gradom, a sve s ciljem da javnost pobliže upoznaju sa zanimanjem turističkih vodiča i aktivnostima udruga, kao i s posebnostima Rijeke i Opatije.

Ovogodišnji razgled tematski se nastavlja na prethodne četiri godine kada su teme bile vezane uz naš grad kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. U zadnje četiri godine obrađene su teme multikulturalnosti, vode, rada i migracija, a ove godine tema je „Nasljeđe Rijeke kao EPK“.

„Iza nas je godina u kojoj je Rijeka ponijela laskavu titulu EPK te nas stoga zanima što je točno ta titula donijela našem gradu i što mu ostavlja u trajno nasljeđe. Članovi naših udruga su na ovu temu pripremili zanimljiva vođenja i to ne samo u Rijeci, već i u Opatiji koja se predstavlja kao jedno od 27 susjedstava u okviru istoimenog programskog pravca“, ističu članovi udruga.

Za razliku od prethodnih godina, iz epidemioloških razloga, broj sudionika je ograničen te su obavezne najave svih zainteresiranih, i to na dolje navedene e-mail adrese.

U Rijeci će se obilasci održati u dva termina, u 10 i 11 sati, a mjesto polaska je početak Riječkog lukobrana. Trajanje ture je oko 90 minuta. Potrebna je obavezna najava na e-mail kvarner.guides@gmail.com, a kontakt osoba je Marija Volf Puž, broj mobitela 095/861 1913.

U Opatiji razgled počinje u 12,30 sati na Slatini. Potrebna je obavezna najava na e-mail guides.opatija@gmail.com, a kontakt osoba je Nasrin El Gharni, broj mobitela 091/551 0199.