U Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6/1, traju upisi na besplatnu edukaciju za dugotrajno nezaposlene, za radno mjesto projektnog asistenta u provedbi EU projekata. Prijave se primaju do 1. studenog.

Centar tehničke kulture Rijeka projektom RADAЯ, za koji su prijave otvorene do 1. studenog provodi besplatan program osposobljavanja nezaposlenih osoba iz Primorsko-goranske županije za radno mjesto projektnog asistenta u provedbi EU projekata.

U ovaj program mogu se uključiti:

  • dugotrajno nezaposlene osobe (dugotrajno nezaposlenom osobom se smatraju mladi do 29 godina koji su nezaposleni duže od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene duže od 12 mjeseci)
  • hrvatski državljani koji svoj status potvrđuju iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili Izjavom o statusu nezaposlenosti i zapisom o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Informacije o projektu RADAЯ, uvjetima i načinu prijave te načinu selekcije kandidata mogu se dobiti na web stranici CTK Rijeka.

Trošak osposobljavanja projekta Radar pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda kroz istoimeni projekt koji zajedno provode Centar tehničke kulture Rijeka, Primorsko-goranska županija i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava.

Edukacija će trajati od studenog 2019. do veljače 2020. godine, a uvjerenje o usavršavanju bit će upisano u radnu knjižicuZa sve polaznike edukacija je besplatna, osigurana je prehrana i putni troškovi.