U tijeku je prijava za nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina za besplatnu edukaciju Znanjem do (samo)zapošljavanja  kojom će polaznici ojačati socijalne, informatičke i profesionalne vještine.

Navedena dobna skupina se smatra ranjivom, jer zbog nedostatka radnog iskustva teško pronalazi prvo zaposlenje. Kroz ovaj obrazovni program dobit će jednaku mogućnost da se uključe i razvijaju svoje vještine i znanja te ih široko primjenjuju na tržištu rada.

Edukacija u Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6, počinje u ponedjeljak 2. ožujka i trajat će do 10. travnja. 2020. godine. Teme radionica bit će prilagođene polaznicima i njihovim potrebama kako bi se postigla potrebna razina individualiziranosti programa.

Šesnaest polaznika na radionicama će naučiti kako pripremiti životopis u Europass formatu te ukazati na ono što poslodavcu treba istaknuti i kako se predstaviti na natječaju za posao. Učit će i osnove poslovnog komuniciranja na engleskom, dok će tijekom informatičkih radionica učiti  Osnove računala, Word, Excel i Internet te će na kraju edukacije imati mogućnost polaganja ispita. Polaznici koji ga uspješno polože ostvariti će pravo na, kod poslodavaca cijenjenu, ECDL diplomu (EU priznata verifikacija informatičkih znanja i vještina).

Polaznici će naučit će kako koristiti nove tehnologije u poslovnom okruženju – društvene mreže,  poslovna komunikacija, elektronska pošta, digitalna fotografija i izrada web stranica, E-bankarstvo, Google poslužitelj i njegove mogućosti, ali i koje su mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja.

Na edukaciju se mogu prijaviti nezaposlene mlade osobe,  a za dokaz je potrebno dostaviti potvrdu o nezaposlenosti od HZZ-a ili HZMO-a. Edukacija je za polaznike koji ispunjavanju uvjete besplatna, no potrebna je prijava.

Skip to content