Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u travnju održava IN SITU tjedan društvenog poduzetništva u sklopu kojega će biti održane dvije besplatne online radionice.

Teme online radionica su usmjerene na upoznavanje s tematikom društvenog poduzetništva i društvenih inicijativa:

  • Od ideje do udruge – utorak, 6. travnja 2021. od 10:00 do 11:00 sati
  • Od društvenog problema do poduzeća – četvrtak, 8. travnja 2021. od 10:00 do 11:00 sati

IN SITU tjedan društvenog poduzetništva organiziran je u sklopu projekta IN SITU financiranog iz programa Interreg Central Europe, te ga regionalno provode Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeka.

Prijave na radionice se otvaraju 29.ožujka 2021. i broj mjesta je ograničen.
Više informacija o samim radionicama i načinu prijave može se pronaći na stranicama Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Projekt IN SITU doprinosi stvaranju infrastrukture za razvoj i podršku društvenim inovacijama i društvenom poduzetništvu s ciljem stvaranja bržeg puta do tržišta rada i samozapošljavanja, kroz rad na osobnim vještinama i razvoju društveno korisnih ideja. Kao rezultat projekta uspostavit će se regionalni IN SITU Centar za društvene inovacije (Social Innovation Hub), gdje će osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada biti pružena profesionalna podrška za pokretanje i vođenje poslovanja. Inovativni IN SITU Social Innovation Hub program podrške kreće na jesen 2021. godine.