Zajedničkim vježbanjem na Molo longu, Rijeka se pridružila obilježavanju Međunarodnog dana joge.

Ovo je druga godina da se je obilježavanje na riječkom lukobranu, gdje se već dugi niz godina održavaju vrlo posjećeni besplatni programi ljetne joge u organizaciji Udruge „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka, tako da je obilježavanjem Međunarodnog dana joge na Molo longu ujedno simbolički označen i početak sada već tradicionalnog ljetnog vježbanja joge na otvorenom – u riječkoj luci.

U Rijeci se međunarodni dan joge održava drugu godinu zaredom

U Rijeci se međunarodni dan joge održava drugu godinu zaredom

Obilježavanje se održalo pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i Grada Rijeke i u okviru projekta „Rijeka – zdravi grad“ i nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a u organizaciji Udruge “Joga u svakodnevnom životu” Rijeka.

Događaju su prisustvovali indijski veleposlanik u RH Nj. E. Arindam Bagchi, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, voditelj projekta „Rijeka – zdravi grad“ Jadran Mandekić, kao i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva i ostali uzvanici.

Obilježavanjem Međunarodnog dana joge Rijeka se pridružila velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijet, u koji će zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve slave ovaj dan.

Simbolički označen i početak sada već tradicionalnog ljetnog vježbanja joge na otvorenom – u riječkoj luci

Simbolički označen i početak sada već tradicionalnog ljetnog vježbanja joge na otvorenom – u riječkoj luci

U Rijeci se joga prakticira po sustavu „Joga u svakodnevnom životu“ više od 25 godina, a u Hrvatskoj više od 30 godina. Više tisuća građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge. Vrijedno je spomenuti da udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka već sedmu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Također već četvrtu godinu zaredom je svojim projektom Vježbajmo jogu u svakodnevnom životu za zdravi grad uključena u programe u zdravstvenoj zaštiti Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.