Orijentiranost Dječjeg vrtića More na prirodu i ekologiju te razumijevanje značaja prirode u životu svakog djeteta bili su pokretač organizacije još jedne aktivnosti u prirodi koja je djeci omogućila istinsko i radosno uživanje u nizu ponuđenih aktivnosti u prirodnom ambijentu Stare Sušice.

Projektu Božićna bajka u Staroj Sušici pridružili su se i drugi partneri prepoznavši u njemu dobrobit za djecu: Dječji vrtić Planet mašte, Dom mladih i Planinarsko društvo Tuhobić. Zajedničkim snagama osigurani su potrebni resursi za provedbu aktivnosti.

 

 

Dvodnevni boravak u Staroj Sušici obilovao je djeci zanimljivim aktivnostima koje su isplanirali odgojno obrazovni djelatnici dvaju vrtića. Djeca su imala priliku doživjeti neka nova uzbudljiva iskustva poput hodanja po ledu, doživljaj prvog snijega,  svjetlost i toplinu velike logorske vatre, izradu nakita za bor koji raste u šumi od prirodnih materijala čiji je krajnji cilj nahraniti gladne ptičice. Najuzbudljiviji doživljaj bio je upravo dolazak Djeda Mraza koji je donio poklone za djecu, a podjelu poklona dodatno učinio uzbudljivom traženjem vreće s poklonima u šumi. Radost vatre i svjetla fenjera uz prve snježne pahulje i božićne pjesme oko logorske vatre omogućile su djeci nezaboravan doživljaj božićnih blagdana u prirodi.

 

Skip to content