Grad Rijeka će i ove godine povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana podijeliti poklon-bonove umirovljenicima s najnižim mirovinama.

Pravo na poklon – bon u visini od 300 kuna ostvaruju umirovljenici s mirovinom do 1700 kuna i osobe od 65 godina i starije, a koje nemaju osobnog prihoda (uz uvjet da kućanstvo u kojem živi zadovoljava gradski uvjet prihoda).

Ovogodišnji korisnici Novčane pomoći za umirovljenike ili Novčane pomoći za starije osobe bez osobnog prihoda ne moraju podnositi zahtjev za dobivanje poklon-bona.

Umirovljenici čija je mirovina viša od 1.400,00 kn, a niža od 1.700,00 kn trebaju podnijeti zahtjev za dobivanje poklon-bona od 15. studenoga do 10. prosinca 2019. godine, u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalteri br. 4 i 5., radnim danom od 8.30 do 15.30 sati.

Dokumentacija koju uz zahtjev treba priložiti: osobna iskaznica podnositelja zahtjeva (original na uvid i/ili preslika), uvjerenje o prebivalištu/stalnom boravku (ne prilaže podnositelj zahtjeva, podnositelj je suglasan da Grad Rijeka preuzme elektronički zapis MUP-a, zadnji odrezak od mirovine ili obavijest banke o mirovinskim primanjima u RH i/ili potvrda o visini mirovine (u kunama) iz inozemstva i  potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o nekorištenju mirovine u RH.

Božićno-novogodišnji poklon-bon u vrijednosti 300 kuna stići će na kućne adrese umirovljenika i moći će se koristiti u trgovinama tvrtke Plodine d.d. Rijeka, od 16. prosinca 2019. godine do 20. siječnja 2020. godine.

Ukupna sredstva za ovogodišnje poklon-bonove  umirovljenicima s najnižim mirovinama u iznosu od 420.000,00 osigurat će se u financijskom planu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb za 2020. godinu.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar

Skip to content