U ovogodišnje višednevno obilježavanje Dana Drenove u organizaciji Vijeća MO Drenova, uključile su se kao i prethodnih godina drenovske udruge te drenovski obrtnici.

U petak 5. srpnja u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenove prikazivao se dokumentarni film Josipa, volim te.

U utorak 9. srpnja, u jutarnjim satima održana je akcija Crvenog križa, mjerenje tlaka i šećera u krvi, kojoj se odazvalo dvadesetak građana.

Dobrovoljno darivanje krvi održano je u srijedu 10. srpnja u prostorijama MO Drenova, u organizaciji aktiva DDK Drenova te Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. U 20.00 sati na Cvetkovom trgu nastupila je klapa Reful.

Svečanoj sjednici Vijeća MO Drenova koja je održana u petak 12. srpnja, prisustvovali su uz predstavnike Vijeća MO Drenova brojni uzvanici, predstavnici udruga i obrtnika Drenove. Prisutnim uzvanicima, gospodin Christian Grailach predstavio je 45. broj Drenovskog lista. Predsjednik Vijeća Saša Jurešić zahvalio se svima na odazivu i suradnji u radu Vijeća te podijelio prigodne zahvalnice. Godišnje priznanje za 2019. godinu dodijeljeno je gospodinu Damiru Medvedu, predsjedniku Udruge Bez granica. Nakon svečane sjednice otvorena je izložba drenovskog slikara Željka Delača. Svečanost je uljepšao glazbeni nastup tria SiŽeNe.

U 21 sat u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenova prikazan je dokumentarni film King skate.

U subotu 13. srpnja održana je utrka  Drenova Trail u organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba Rika u suradnji s MO Drenova. Natjecanje u pripravljanju kotlića koje se trebalo održati u jutarnjim satima odgođeno je zbog loših vremenskih prilika te je održano u subotu 20. srpnja.Dani Drenova 2019. Drenova trail

U jutarnjim satima članovi Vijeća Drenova položili su svijeće preminulim Drenovčanima na drenovskim spomenicima.

Na likovnoj izložbi Pul crekve koja se održavala u prostoru MO Drenova od 17.00 – 20.00 sati, ove je godine svoje radove izložilo devet umjetnika. Organizator likovne izložbe, gospodin Željko Delač i predsjednik Vijeća Saša Jurešić uručili su umjetnicima prigodne poklon bonove.

U poslijepodnevnim satima na Cvetkovom trgu održana je izložba interventnih vozila i opreme DVD Drenova. U 18 sati započela je vatrogasna pokazna vježba djece i mladeži DVD Drenova, a nakon toga pokazna vježba u suradnji sa Specijalnom jedinicom policije “Ajkule” i udrugom Eripio.

Dani Drenove 2019.

Dani Drenove 2019.

Večernje slavlje otvorile su Prve riječke mažoretkinje. Zabava se nastavila do dugo u noć nastupom grupe Fiesta.

Od 9. do 12. srpnja u ljekarni Primapharme održano je besplatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa organizma.

U nedjelju 14. srpnja u crkvi Gospe Karmelske održan je koncert Pjevačkog zbora Drenova i tria SiŽeNe te njihovih gostiju Pjevačkog zbora Maestral iz Veprinca.

U ponedjeljak 15. srpnja od 17 do 20 sati Eko tržnica Drenova nudila je raznovrne proizvode.

U petak 19. srpnja u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenove prikazivao se dokumentarni film Žudnja za moći.

Tradicionalni Romano pikado kup, u Caffe baru Romano na Drenovskom  putu 52, započeo je 19. srpnja i potrajao sve do 21. srpnja.

21. srpnja u večernjim satima, u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenove održan je koncert ozbiljne glazbe Drenovska večer: Zajc pod zvijezdama.

Zahvaljujemo se svim sudionicima, udrugama i obrtnicima na ostvarenoj suradnji tijekom obilježavanja ovogodišnjih Dana Drenove, posebno Caffe baru 11, Dominus i Romano, Instalaterskoj radnji za centralno grijanje Radijator, pekari Sokol, ljekarni Primapharme na Drenovi, Crvenom križu Rijeka, SRK Rika i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Drenova.

 

Skip to content