U sklopu Dana Mjesnog odbora Kozala, koji se drugu godinu za redom obilježava u lipnju, održan je bogat program pun raznovrsnih i zanimljivih zbivanja.

Obilježavanje je započelo u subotu, 27. svibnja, kada su održana sportska natjecanja u briškuli i trešeti. U kartaškom turniru učestvovalo je 8 parova.
U suradnji s košarkaškim klubom FSV i OŠ Kozala u dvorani OŠ Kozala organiziran je košarkaški turnir. U turniru su učestvovale  djeca iz susjednih  škola.
Svim učesnicima podijeljene su zahvalnice, a najboljima su dodijeljene medalje, majice kao i prigodne nagrade.

U četvrtak, 8. lipnja, u jutarnjim satima na Volčićevom trgu održano je besplatno mjerenje krvnoga tlaka i razine šećera u krvi. Akciji se odazvalo trideset građana, a održana je u suradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog križa Rijeka.

Nastavak obilježavanja je uslijedio čićenjem  i uređivanjem okoliša  OŠ Kozala, uklanjanjem grafita sa fasade školske zgrade, te farbanjem. Slijedećih dana u prihvatilištu za beskućnike Ruže sv. Franje radilo se i radilo (čistilo se, kosilo, orezivalo zelenilo, farbala sjenica..) a sve da bi se i našim sugrađanima uljepšao boravak u našem susjedstvu.

Nezaboravan doživljaj priredili su Joso Butorac, Alen Polić , KUD Frratellanza i pjesnjikinja Vanja Michelazzi mještanima i gostima koji su u subotu, 10. lipnja došli na njihov koncert, na Volčićev trg, koji je organiziran povodom Dani MO Kozala.
Sve njihove izvedbe popraćene su burnim aplauzom i istinskim divljenjem. Ljubiteljima čakavskog izričaja, talijanskih kancona, te pjesama temeljenim na pučkim predajama i starim već zaboravljeni napjevima upakirani na moderan način, ta dva sata su bila premalo.

Večer se nastavila podjelom nagrada za najljepše okućnice i balkone. Svih prijavljeni (10) prijavljenih.Vijeće je nagradilo priznanjima i poklon bonovima u iznosu od 170,00 kuna.

U nedjelju 11. lipnja, nakon sv. mise u crkvi sv.Romulanda i Svih Svetih  na Kozali, uslijedila je procesija predvođena župnikom vlč. Mario Gerić. Uz nazočnost članova Mjesnog odbora Kozala i župljana, kod spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu, molilo se za pokojne branitelje, nakon čega su Vijećnici položili cvijeće i zapalili svijeće za poginule branitelje.