Centar tehničke kulture Rijeka jedan je od dobitnika Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2016.g., za doprinos razvoju tehničke kulture. Nagradu je izvršnoj direktorici CTK Rijeka Oliveri Stanić na prigodnoj svečanosti održanoj u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, uručila ministrica Blaženka Divjak.

Olivera Stanić s Državnom nagradom Faust Vrančić

Olivera Stanić s Državnom nagradom Faust Vrančić

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje se za iznimna postignuća u području tehničke kulture, a Centar ju je primio za izniman doprinos razvoju tehničkog  odgoja i obrazovanja građana, osobito mladih, za popularizaciju i promidžbu znanosti i tehnike te poticanje tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.

U 23 godine djelovanja Centar tehničke kulture Rijeka kontinuirano razvija tehničku kulturu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Razvijeni su brojni programi za generacije djece, mladih, odraslih i umirovljenika te ranjivih društvenih skupina – nezaposlenih, umirovljenika i osoba s invaliditetom. Centar potiče suradnju s različitim dionicima tehničke kulture, a međunarodnim djelovanjem kroz sudjelovanje u mrežama te europskim i međunarodnim projektima, CTK Rijeka doprinosi međunarodnoj promidžbi tehničke kulture Republike Hrvatske.