Brojna obitelj i prijatelji okupili su se u domu Vjere Matešić kako bi najstarijoj Krimejčanki čestitali 103. rođendan. Još uvijek iznimno vitalna i aktivna Vjera Matešić rođena je na Krimeji na blagdan Sv. Vida 1913. i ovdje provela cijeli život.

Rodna joj je kuća udaljena samo nekoliko stotina metara od stana u kojem sad živi, a ondje se morala preseliti 1968. godine, kad su dom njezinih roditelja rušili zbog izgradnje nebodera.

Uz svoju voljenu Krimeju oduvijek je bila vezana i za Hreljin rodno mjesto njezinih roditelja, gdje joj je njezina obitelj prije tri godine bila priredila veliko slavlje za okruglih stotinu doživljenih ljeta. I jučer su u dom Vjere Matešić dolazili brojni čestitari, a najljepše želje poslali su joj iz Grada Rijeke, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Rijeke i podružnice UABA Krimeja te Mjesnog odbora Krimeja.

Ovdje sam se rodila, ovdje živim i umrijet ću na Krimeji. Da mi je netko prije rekao da ću doživjeti stotu odgovorila bih mu da je lud, a sad evo slavim i 103. rođendan i dalje dok živim, živim. Uvijek sam živjela zdravo, nikad nisam ni pušila ni pila, a tako sam i svoju djecu odgajala, kaže Vjera Matešić.

Skip to content