Riječki Centar tehničke kulture završio je proteklu godinu uspješno – realizirano je  15 projekata te provedeno  upreko 1.850 sati radionica s preko 2.450 polaznika. Rad udruge prepoznat je i na državnoj razini pa je tako Centru tehničke kulture Rijeka dodijeljena Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić.

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje se za iznimna postignuća u području tehničke kulture, a Centar ju je primio za izniman doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanja građana, osobito mladih, za popularizaciju i promidžbu znanosti i tehnike te poticanje tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.

U 23 godine djelovanja Centar tehničke kulture Rijeka kontinuirano razvija tehničku kulturu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.
Uz potporu Grada Rijeke razvijeni su brojni programi za generacije djece, mladih, odraslih i umirovljenika te ranjivih društvenih skupina – nezaposlenih, umirovljenika i osoba s invaliditetom. Centar potiče suradnju s različitim dionicima tehničke kulture, a međunarodnim djelovanjem kroz sudjelovanje u mrežama te europskim i međunarodnim projektima, CTK Rijeka doprinosi međunarodnoj promidžbi tehničke kulture Republike Hrvatske.

Ostale nagrade i priznanja CTK Rijeka u 2017. godini

Međunarodnoj prepoznatljivosti Centra doprinijela je nagrada za najbolji suradnički projekt u mreži All Digital koju je CTK Rijeka primio za projekt Generation 0101, čiji je bio nositelj od 2014. do 2016. godine. Isti projekt uvršten je kao primjer dobre prakse u istraživanje Europske komisije o utjecaju Interneta i društvenih mreža u radu s mladima. Izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić ušla je među tri finalistkinje za nagradu za donositeljicu digitalnih promjena u svojoj lokalnoj zajednici koju dodjeljuje europska mreža All Digital (mreža okuplja organizacije koje obrazuju građane u području informatike diljem Europe).

Dugogodišnja volonterka CTK Rijeka Ivana Žužić nagrađena je Godišnjom nagradom Zajednice tehničke kulture PGŽ za volonterski doprinos u tehničkoj kulturi, dok je Centar primio nagradu Organizator volontiranja koju dodjeljuje Volonterski centar SMART.

Godinu odličnih rezultata te brojnih priznanja i nagrada započeo je Grad Rijeka koji je Centru tehničke kulture Rijeka u lipnju dodijelio Zlatnu plaketu Grb Grada Rijeke za dugogodišnji doprinos osnaživanju lokalne zajednice za prihvaćanje novih tehnologija u svakodnevnom životu.