U srijedu 30. rujna 2020. godine, u 9.30 sati, u Informativnom centru na Korzu, (Ri info), Korzo 18b, biti će održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljen program obilježavanja Dana ružičaste vrpce.

Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Miranda Zakarija, predsjednica Udruge Nada – Rijeka,
  • Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeka, Helena Glibotić Kresina, dr.med., Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije,
  • Ines Malić, bacc.admin.publ., Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije
  • Saša Uljančić, Medicinska škola u Rijeci.

Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za kupnju kemo fotelje Klinici za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka te za rad Udruge Nada.

Dan ružičaste vrpce u Rijeci obilježavat će se tijekom petka, 2. listopada i subote, 3. listopada 2020. godine na Korzu, ispred trgovine Zara.

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce organizira Udruga žena operiranih dojki Nada- Rijeka, u suradnji sa Gradom Rijeka, Primorsko goranskom županijom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, Ligom protiv raka Primorsko goranske županije, Medicinskom školom, Udrugom medicinskih sestara, studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci, HNK Ivana pl. Zajca i ostalim općinama i gradovima u Primorsko goranskoj županiji.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar