Grad Rijeka je i ove godine u sklopu projekta Rijeka zdravi grad, kampanje Rijeka u kretanju i Europskog tjedna mobilnosti organizirao akciju “Dan u tenisicama”.

S ciljem promocije zdravog života i kretanja svi građani Rijeke pozvani su da na posao dođu u tenisicama, a u sklopu manifestacije održala i se modna revija u tenisicama “Street fashion walk“.

Pistom su prve prošetale pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković i savjetnica za socijalnu skrb Maja Pudić, djevojke iz PAR – Poslovne akademije Rijeka, te Jelena Urukalo, bivša riječka manekenka.

Uslijedio je hod u tenisicama posebne ekipe, oni su bili pravi „as“ iz rukava današnje  ulične revije u tenisicama, nogometaši NK „Orijenta“ i njihov dopredsjednik Marinko Koljanin.

Dan u tenisicama: Modnom pistom prošli poznati Riječani i građani

Dan u tenisicama: Modnom pistom prošli poznati Riječani i građani

Dan u tenisicama se nastavio u Tower centru, koji je nagrađivao prvih sto posjetitelja koji su umjesto pokretnih stepenica između četvrtog i petog kata koristili obične stepenice.

Program Europskog tjedna mobilnosti održava se od 16. do 22. rujna, a provode ga Odjel za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem te Odjel zdravstva i socijalne skrbi Grada Rijeke s ciljem promocije urbane mobilnosti, korištenja aktivnih oblika prijevoza, smanjenja emisije štetnih plinova te kvalitetnijeg načina života u urbanim sredinama.

Grad Rijeka se u obilježavanje Tjedna pridružuje gradovima diljem Europe po šesnaesti put, a središnja tema ovogodišnjeg programa bavi se hodanjem i bicikliranjem te predstavljanjem prednosti i dobrobiti aktivnih oblika kretanja na zdravlje, okoliš i ekonomsku isplativost.

(foto: Facebook stranica “Rijeka u kretanju”)