U ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine, u sklopu obilježavanja Dana darovitih učenika u Rijeci, održat će se sljedeće aktivnosti:

IZAZOVI U RADU S DAROVITIMA

Mjesto: Učiteljski fakultet u Rijeci, Sveučilišna avenija 6, Rijeka
Vrijeme: 11.35 – 13.10 sati
Sudionici: studenti Učiteljskog fakulteta

Predavanje i radionica na temu: Razvoj potencijala/darovitosti kod djece; Primjena Bloomove taksonomije i Gardnerove teorije višestrukih inteligencija u poticanju darovitih

GRADSKA VIJEĆNICA, Korzo 16, Rijeka
Vrijeme: 14.30 – 16.30 sati
STRUČNI SKUP na temu: Poticanje potencijalno darovite djece i mladih 

  • dr.sc. Mojca Kukanja Gabrijelčič – Razvoj potencijala djece
  • Maruška Željeznov Seničar – O suvremenim spoznajama u radu s darovitima i talentiranima
  • Miona Majstorović Lemaitre – Poticanje socio-emocionalnog razvoja darovite djece – prikaz SENG modela
  • Rasprava i zaključivanje skupa

Predavači: doc.dr.sc. Mojca Kukanja Gabrijelčič je docentica društvenih znanosti na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Primorskoj, Mag. Maruška Željeznov Seničar, doktorandica u području pedagogije (obrazovanje darovitih), Miona Majstorović Lemaitre,  profesor francuskog jezika i stručnjak za marketing sa završenim studijima na Sorboni i ESCP Europe biznis školi.

Pozivaju se:  odgajatelji, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, ravnatelji, stručni suradnici, roditelji i ostali zainteresirani.

Prijave za skup – prijavu možete izvršiti putem e-maila  na centarzadarovite@czpd.hr  i marina.peranic-seveljevic@rijeka.hr .

ODJEL ZA MATEMATIKU, Sveučilište u Rijeci
Kampus Trsat, Radmile Matejčić 2, Rijeka

IMAGINARY – ČAROBNA MATEMATIKA
Vrijeme: 12.00-14.00 sati, prostorija O-355
Sudionici: učenici osnovne škole
Voditelji: Bojan Crnković, Doris Dumičić Danilović, Vedrana Mikulić Crnković, Ivona Novak, Andrea Švob

Opis radionice: U okviru ove radionice učenici će razgledati izložbu matematičkih slika, sudjelovati u interaktivnim demonstracijama igrajući se svjetlom i sjenama te stvarati svoje slike upotrebom jednostavnih računalnih programa i koristeći matematiku.

Prijave: uz prethodnu najavu na math@math.uniri.hr  ili na 051/584-650 zbog ograničenog broja sudionika (do 20 sudionika).

ODJEL ZA MATEMATIKU, Sveučilište u Rijeci
Kampus Trsat, Radmile Matejčić 2, Rijeka

MATEMATIČKI TRIKOVI S KARTAMA

Vrijeme: 14.00-15.00 sati, prostorija O-355
Sudionici: učenici osnovne škole
Voditelji: Bojan Crnković i Ivona Novak

Opis radionice: Trikovi s kartama koji se oslanjaju samo na matematiku bez opsjena i posebnih rekvizita se nazivaju matematički trikovi s kartama. Trikovi su zabavni i fascinantni, ali su i korisni. Preko matematičkih trikova mogu se s lakoćom demonstrirati i naučiti matematički koncepti na kojima se zasniva pojedini trik. Za razliku od klasičnih mađioničarskih trikova, cilj ove radionice nije samo zabaviti već i naučiti sudionike kako se trikovi izvode i koji su matematički koncepti bili potrebni da bi izveli trik. Kroz igru učimo kritički razmišljati i otkrivati skrivene mehanizme zbog kojih jednostavni trikovi izgledaju nedokučivi na prvi pogled.

Prijave: uz prethodnu najavu na math@math.uniri.hr  ili na 051/584-650 zbog ograničenog broja sudionika (do 20 sudionika)

POMORSKI I POVIJESNI MUZEJ HRVATSKOG PRIMORJA RIJEKA
Muzejski trg 1

ŠARENI PROZORI

Vrijeme:  10.00 – 11.00 sati
Sudionici: djeca od  4. do 6. razreda osnovne škole
Voditeljice: Iva Volović i Irena Radoslav

Opis radionice: Jedna u nizu radionica u sklopu izložbe Riječke (primijenjene) priče koju organiziraju studenti povijesti umjetnosti s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Kroz izložbu i kreativnu radionicu učenici će se baviti šarenim prozorima izrađenim u stilu vitraja.

Prijave: Radi ograničenog broja sudionika (do 15) obavezna je prethodna najava. Kontakt za najavu: Andrea Samaržija, e-mail: cudotvornica@ppmhp.hr  ili na tel.051/213578

CENTAR ZA POTICANJE DAROVITOSTI
Dom mladih, Laginjina 15, Rijeka

Pokazna radionica „MALI RADOZNALCI“

Vrijeme: 17.00 – 18.30 sati
Sudionici: djeca  rane školske dobi (od 7 do 11 godina)
Voditeljice: Helena Žagar, psihologinja, Kristina Lalić, učiteljica, studenti volonteri Učiteljskog  fakulteta u Rijeci

Opis radionice: Centar za poticanje darovitosti Rijeka organizira pokazne kreativno-logičko-istraživačke radionice za djecu  rane školske dobi. Cilj radionica je prezentirati na koji način, kroz svoje radionice, potičemo logičko rasuđivanje, interes za znanost i znanstveni način razmišljanja, razvijamo kreativnost, verbalnu fluentnost i socio-emocionalne vještine djeteta. Roditelji i djeca će imati priliku vidjeti i pitati voditelje radionica sve što ih zanima o radionicama te o potrebama i karakteristikama darovite djece. U radionici će se predstaviti didaktičke igračke koje proizvodi Linit design s  kojima će se djeca moći igrati.

Prijave: zbog ograničenog broja mjesta, obvezna je prijava na mail centarzadarovite@czpd.hr .

OSNOVNA ŠKOLA SRDOČI, Ante Modrušana 33, Rijeka

UČINI SVE ŠTO MOŽEŠ!

Vrijeme: 17.00 – 18.30 sati
Sudionici: učenici 5. razreda osnovne škole
Voditeljica: Nataša Buzarinov, psihologinja

Opis radionice: Učenike poučiti da je u svakom trenutku dobro znati što žele. Učit ćemo kako biti proaktivan. Biti proaktivan znači preuzeti odgovornost za sebe i svoj život. Odgovornost je nešto što se uzima, a ne nešto što se dobija. Reaktivne osobe čekaju da se nešto dogodi da bi potom reagirale na to.

Prijave: prijavu ostvariti na mail adresu  ossrdoci@gmail.com .

DOM  MLADIH, Rijeka, Laginjina 15

KREARE ŠAŠARE (1.- 4. r. OŠ)

Vrijeme: 17.00 – 20.00 sati

Sudionici: učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole

Voditeljica: Marijana Vargić

Opis radionice: Kreare šašare likovna je radionica na kojoj će polaznici istraživati svoju kreativnost, potpuno slobodno se izražavati, mackati, packati, slikati, kreirati, redizajnirati…

Prijave: Sve radionice su besplatne, prijave počinju 11. ožujka 2019.

Skip to content