Povodom obilježavanja Dana MO Gornja Vežica pod tradicionalnim nazivom “Sv. Ana – G. Vežica 2016.” u srijedu, 6. srpnja, od 9 do 10 sati, održano je besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Nakon mjerenja tlaka i šećera, djelatnici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske održali su edukativno predavanje na temu “Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela”.

U srijedu 13. srpnja o. g. s početkom u 16 sati u Hrvatskom domu Vežica održan je turnir u briškuli i trešeti koji se već tradicionalno održava povodom Dana MO-a.

U turniru je sudjelovalo 16 parova od kojih je 1. mjesto osvojio par: Ivan Jakovac-Josip Radošević, 2. mjesto su osvojili: Dražen Starčević-Zoran Busić dok je 3. mjesto osvojio par: Luka Tomljanović-Branko Babić.

U četvrtak 14. srpnja o. g. u 19 sati održana je podjela priznanja, knjiga i poklon bonova za učesnike i nagrađene u akciji “Biramo najljepšu okućnicu, ulaz, balkon i prozor 2016.” Između 10 učesnika, 1. nagradu za najljepšu okućnicu osvojila je Margita Antić, Vjekoslava Dukića 4, 2. nagradu osvojila je Danica Starčević, Ivana Matrljana 33, 3. nagradu osvojili su Jadranka i Mladen Vitković, Ivana Matrljana 10 A dok je 4. nagradu osvojila Ružica Medvedec, Ratka Petrovića 8 u kategoriji za izbor najljepšeg balkona.

Za poklon bonove u iznosu od 400,00 kuna za 1. mjesto te 200,00 kuna za 2., 3. i 4. mjesto, nagrađeni će moći kupiti sadnicu ili zemlju za svoju okućnicu iz bogatog asortimana poduzeća M.B.M. na Škurinjama.

Na sam blagdan Svete Ane, zaštitnice Župe dana 26. srpnja 2016. održat će se Sveta misa i time će se program Dana MO Gornja Vežica i završiti za ovu godinu.

(S.B.O.)