U nedjelju 5. lipnja održan je sedmi po redu “KUP MO Luka u udičarenju”. Udičarenje su organizirali vijećnici MO Luka u suradnji sa ŠRD “Luben”. Kao i nekoliko prošlih godina ovo je natjecanje bilo jedna od priredbi Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije – FIUMARE.

Riba se lovila iz barki s vanjske strane Riječkog lukobrana. Sudjelovalo je 25 natjecatelja. Kao i obično, isplovili su ujutro oko 8 sati. Riba se lovila do 12 sati, a vaganju ulova se pristupilo oko 13.30 sati.

Vaganje ribe je obavio dugogodišnji suradnik MO Luka i član ŠRD „Luben“ g. Božidar Jakšić, dok je rezultate u zapisnik i na pripremljen pano, pomno bilježio tajnik društva Emir Laković.

Nakon zbrajanja rezultata slijedilo proglašenje najuspješnijih. Uz asistenciju g. Neda Pinezića, organizatora FIUMARE, nagrade je podijelila predsjednica Vijeća MO Luka, Mirjana Karabaić.

Nagrađeni su:

U kategoriji juniora:
1. mjesto – Luka Mladenić sa 1088 grama ribe
2. mjesto – Anabel Dekleva sa 515 grama ribe
3. mjesto – Sara Crvić sa 381 gram ribe

U kategoriji seniorki:
1. mjesto – Jadranka Buškulić sa 158 grama ribe
2. mjesto – Petrica Modrić sa 117 grama ribe
3. mjesto – Dajana Butković sa 68 grama ribe

U kategoriji seniora:
1. mjesto – Aurelio Pavlić sa 2245 grama ribe
2. mjesto – Ivan Tamaro sa 1956 grama ribe
3. mjesto – Jurica Butković sa 1076 grama ribe

Najuspješniji su dobili medalje, a Aurelio Pavlić je najtežim ulovom osvojio i prijelazni pehar ovogodišnjeg KUP-a. Njemu je pripala i plaketa za najtežu ulovljenu ribu, a radilo se o ugoru teškom čak 1723 grama.

Vijeće MO Luka ovim putem još jednom zahvaljuje svim sudionicima i suradnicima na sudjelovanju i pomoći sa željom, da se svi ponovo okupimo slijedeće godine!

(D.M.)