Obilježavanje ovogodišnjih Dana MO Luka započelo je u subotu 26. svibnja 2018., održavanjem 15. po redu „Likovnih susreta u Jedrarskoj“.

Kao i obično mladim autorima bila je zadana tema slikanja – more, ribe, barke, brodovi, gradske vizure s područja MO Luka… Upravo zbog toga ova je priredba i ove godine uvrštena u Fiumare, Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije, kao predprogram.

Pravo sudjelovanja imali su predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola. Likovni susreti su natjecateljskog karaktera. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama: predškolski uzrast, 1. – 4. razred osnovnih škola, 5. – 8. razred osnovnih škola i srednjoškolski uzrast.

Pozivu se odazvalo 63-oje djece iz 22 riječke osnovne škole, a posebno veseli sudjelovanje djece polaznika 4 škole iz riječkog prstena, Čavle, Sv. Matej – Viškovo, Hreljin i Kraljevica. Susretima se pridružilo i 17-ero učenika srednjih škola. Ove godine predškolaca nije bilo.

Okupljanje sudionika započelo je u Jedrarskoj ulici, gdje su zaprimljene prijave učesnika. Mladi autori su potom slikali na otvorenim prostorima mjesnog odbora: u Kazališnom parku, ispred zgrade kazališta, na tržnici, uz Mrtvi kanal… Gotovi radovi izloženi su u Jedrarskoj i Bačvarskoj ulici.

Ocjenjivački sud, kojeg su činile riječke profesorice Ania Škrobonja, Zlata Tomljenović i Sanja Marušić-Vukasović, ove su godine imale vrlo težak posao, zbog velikog broja prekrasnih radova. Radi toga su dodijeljene i 4 posebne motivacijske nagrade.

Nagrade su pripale:

 • u kategoriji 1. do 4. razreda osnovnih škola:
  1. mjesto – Niki Kosović
  2. mjesto – Karli Starčević
 • u kategoriji 5. do 8. razreda osnovnih škola:
  1. mjesto – Eleni Matić
  2. mjesto – Ivoni Martinčić
  3. mjesto – Petri Vičić

posebna nagrada žiri-a pripala je Luki Radmiloviću

 • u kategoriji srednjih škola:
  1. mjesto – Nathalie Cunjak
  2. mjesto – Emi Cvetković

posebna nagrada 1 – Eni Pražić

posebna nagrada 2 – Loreni Milković

posebna nagrada 3 – Hani Hirnig

Vijeće MO Luka zahvaljuje svim sudionicima i suradnicima, a posebno gđi. Lauri Herceg i gđi. Tei Paškov-Vukojević na dugogodišnjoj suradnji, otkrivanju i njegovanju talenata, te razvoju mladih darovitih slikara, za koje se nadamo da će u budućnosti ostaviti svoj pečat našem gradu.

Skip to content