Tradicionalni 19. Likovni susreti u Jedrarskoj kojima se obilježavaju Dani MO Luka te Zdravstvena akcija, održani su u petak, 17. svibnja i subotu, 18. svibnja 2024. godine.

Mjerenje tlaka i razine šećera
Zdravstvena akcija provedena je u Verdievoj ulici pred ulazom u Mjesni odbor u petak 17. svibnja od 09 do 11 sati.
Mjerenja su obavile djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Akciji se odazvalo 37 građana od čega 14 muškaraca i 23 žene.
Dobna skupina od 29 do 65 godina bila je zastupljena sa 14, a ona od 65 godina i više sa 23 građana. Mlađi od 29 godina ove godine nisu pristupili mjerenju.
Svaki građanin je po obavljenom mjerenju dobio knjižicu s rezultatima i upute da se javi svom liječniku, ukoliko su izmjerene vrijednosti izlazile iz referentnih.

19. „Likovni susreti u Jedrarskoj“ održani su u subotu 18. svibnja.
Učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola bilo je 49, a likovnim susretima pridružilo se i 19 srednjoškolca. Pod mentorstvom svojih profesorica Laure Herceg, Larise Dragelj, Tee Paškov Vukojević, Andree Dujmešić Kopić i Ive Štefanac djeca su naslikala niz prekrasnih radova.
Sastav žirija činile su suradnice Mjesnog odbora Luka, predsjednica ocjenjivačkog suda Marica Baškarad i stručni usradnici Domagoj Barić i Karmen Bosnić.
Nakon podužeg vijećanja odlučeno je da nagrade pripadnu:

u kategoriji 5. do 8. razred osnovnih škola:

  1. mjesto – Marija Jedriško
  2. mjesto – Ema Vuković
  3. mjesto – David Dujmović

u kategoriji srednjih škola:

  1. mjesto – Antonia Čabrijan
  2. mjesto – Phaidra de Becker
  3. mjesto – Lea Tatai