U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana otvorenih vrata EU projekata, u četvrtak, 16. svibnja 2019., u 15 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16/prizemlje) održat će predstavljanje EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija.

Riječ je o strateškom investicijskom projektu Republike Hrvatske, jednom od najvećih na području Republike Hrvatske, procijenjene vrijednosti 1,76 milijardi kuna. Projekt obuhvaća izgradnju uređaja drugog stupnja pročišćavanja otpadnih voda u Rijeci na lokaciji Delta, gradnju i rekonstrukciju oko 217 kilometara kanalizacije i 125 crpnih stanica s istovremenim izvođenjem radova na oko 100 kilometara javne vodoopskrbe u gradovima Rijeci i Kastvu te općinama Viškovo, Čavle i Jelenje koji čine područje aglomeracije Rijeka.

Projektom će se dostići europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećati stupanj zaštite izvorišta pitke vode, smanjiti zagađenje mora, osigurati dobro stanje voda, smanjiti gubici i povećati efikasnost vodoopskrbnog sustava. Projekt će biti sufinanciran sredstvima EU kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.-2020. u visini do 1.25 milijardi kuna odnosno 71,33% troškova.

Na predstavljanju će biti prikazan kratki informativni film, a na kraju će svi zainteresirani moći postaviti pitanja.

Na predstavljanju projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ zainteresirani će dobiti uvid u dosadašnju realizaciju i status projekta te saznati koji je doprinos i značaj provedbe zahvata ovakvog razmjera. Projekt će predstaviti djelatnici KD Vodovoda i kanalizacija:

  • Jelena Zorić, stručna suradnica za odnose s javnošću koja će biti i moderator,
  • Srđan Superina, rukovoditelj Jedinice za pripremu i provedbu projekata,
  • Luka Pajić, samostalni referent pravnih poslova.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata” koji će se ove godine održati od 9. do 19. svibnja.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Kohezijski fond