Humor i glazba oživjet će riječke trgove tijekom ovogodišnjih Dana sv. Vida. Očekuje nas novo izdanje Festivala Canzonette fiumane, nastup benda Patchamamma,  dobrotvorni koncert Jonathan i prijatelji te nastup stand up komičara Ivana Šarića.

Festival Canzonette fiumane 2024

U srijedu, 12. lipnja, s početkom u 21.00 sat, na Trgu Riječke rezolucije održat će se Festival Canzonette fiumane 2024.

Festival koji je 2022. godine vrlo uspješno startao glazbenim „sjećanjima“ na stare fijumanske pjesme nastavlja se ove godine drugim autorskim izdanjem festivala koje donosi 19 novih pjesama. Uz pratnju festivalskog orkestra nastupit će : Tina Vukov, Darko Jurković Charlie Trio, Natko Štiglić i Marko Erzar, grupa Bonaca, Francesco Squarcia, Stefano Hering, Nevia Rigutto, grupa VIDAMIA, Alida Delcaro, Miriam Monica, Daniele Ferro, Sonia, NORNE, Felice Scrobogna, Martina Sanković Ivančić, Damir Vrbljanac, Vlatko Filčić File, PEŠEKANI i  ALEDORY,

Festival Canzonette fiumane je glazbena promocija riječke/fiumanske tradicije i kulture, a održava se s ciljem da se fiumanski dijalekt na kojem se pjesme izvode, kao i istro-veneto, prizna kao nematerijalna kulturna baština  RH.

Festival se održava u organizaciji Zajednice Talijana, a ulaz za posjetitelje je besplatan. U slučaju kiše program će se održati u Exportu.

Stand-up komičar Ivan Šarić

U četvrtak, 13. lipnja, u 21.00 sat, u Exportu nastupa poznati stand up komičar Ivan Šarić koji pred riječku publiku dolazi s predstavom Ivan Šarić Best of 1984-2023.

(Napomena: Zbog najave lošeg vremena, stand up nastup Ivana Šarića s Trga Riječke rezolucije premješten je u Export)

Ivan Šarić se stand up komedijom bavi od 2006. godine od kada je skupio veliku kilometražu putujući po nastupima po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, ali i u Engleskoj. Pripadnik je novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddie Izzarda i Monty Python-a uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno Dalmaciji i oko nje.

Ulaznice po cijeni od 4.90 eura mogu se kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji te na benzinskim postajama Petrol / Crodux uz naknadu od dodatnih 0,95 eura za obradu transakcije.

Koncert riječkog benda Patchamamma

U petak, 14. lipnja, u 20.30 na Trgu 128. brigade HV-a, nastupa riječki bend Patchamamma.

Pachamama Street Connection je riječki ulični bend okupljen 2010. godine. Postavu čine  Vanja Kauzlarić (Bubanj), Jasmin Okanović (Truba), Radoslav Tičić (Gitara) i  Petar Tepšić (trombon).

Bend je svoj glazbeni put stvarao svirajući po ulicama i trgovima  gradovima duž hrvatske obale. Ulica je postala njihova najbolja vizit karta i najveća promocija nakon čega su svirke na eventima i manifestacijama ipak preuzele dominaciju. Bend u repertoaru imama domaće i strane hitove aranžmanski prilagođene svom glazbenom izričaju u kojem svako u publici nađe nešto za sebe. Truba i trombon daju posebnu draž i veselje glazbi koje sviraju. Iza sebe imaju veliko iskustvo  sviranja; od opuštenih uličnih nastupa, svirki po malim barovima i klubovima, raznih promocija, eno i gastro događanja  pa sve do velikih manifestacija

Ulaz na koncert je besplatan.

Humanitarni koncert “Jonathan i prijatelji”

U petak, 14. lipnja, u 21.30 sati na Trgu Riječke rezolucije održat će se koncert Jonathan i prijatelji, a prihod s koncerta namijenjen je stipendiranju darovitih studenata i učenika.

Uz poznatu petorku riječkog Jonathana nastupit će i mladi virtuoz na gitari i kompozitor Frano Živković.

Koncert organizira Rotary klub Rijeka pod pokroviteljstvom i sa podrškom Grada Rijeke, a prikupljena sredstva bit će iskorištena za stipendiranje 10 studenata ili učenika iz Primorski Goranske Županije.

Ulaznice po cijeni od 15 eura mogu se kupiti u Croatia Records Rijeka, Trg 128 Brigade Hrvatske Vojske 3A.

U slučaju kiše koncert će se održati u Exportu.