U nedjelju, 2. rujna 2018. godine, u 17.30 sati, u prostorijama Riječke sinagoge, I. Filipovića 9, bit će otvorena manifestacija Dani židovske baštine.

Manifestaciji će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, glavni rabin RH Luciano Prelević, predsjednik Židovske općine Rijeka Ranko Špigl i koordinatorica Rina Brumini.

Tema ovogodišnjeg Europskog dana židovske baštine je Storytelling. 

Program manifestacije je raznolik: uključuje izložbu umjetnice Laure Fonovich, iz Gorizie, pod nazivom „Esilio della luce“- „Izgon svijetla“ u suradnji s udrugom Associazione Amici di Israele Gorizia. Izložbu je moguće razgledati do 16. rujna.

Degustaciju košer vina i židovskih kulinarskih specijaliteta pratit će glazba Davida Danijela, dok će gosti imati prilike u prostorima ritualnog kupališta (mikve) pogledati i kratki film na temu Storytellinga te razgledati stalni postav izložbe Filipa Kohna Pet stoljeća Židova u Rijeci.

Program će zaključiti razgovor s autoricom Rinom Brumini koja će predstaviti publikaciju Židovske općine pod naslovom „Židovska zajednica u Rijeci“.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a u suradnji s talijanskom udrugom Associazione Amici di Israele Gorizia.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen