U prostorima RiHuba održava se Demo dan pod nazivom Demo Day 20/11, na kojem će 11. generacija korisnika Startup inkubatora prezentirati svoje poslovne ideje razvijene tijekom boravka u inkubatoru.

Pod stručnim vodstvom 48 mentora u 11. generaciji Startupa inkubatora sudjelovalo je sveukupno 27 timova s 37 prijavljenih projekata. Predstavnici 12 najboljih danas će prezentirati svoje poslovne ideje te odgovoriti na pitanja stručnog žirija. Najuspješniji timovi generacije bit će nagrađeni novčanim nagradama: prvi tim s 100.000,00 kuna, drugi s 50.000,00, dok će trećem pripasti 25.000,00 kuna. Članovi stručne komisije su: Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Zoran Stojanović, voditelj službe odobravanja kreditnog rizika, Corporate odjel, Erste Bank, Stephanie E. Trpkov, savjetnica u Izvršnoj agenciji za malo i srednje poduzetništvo pri Europskoj komisiji, Vedran Blagus, investicijski menadžer u South Central Ventures i Stevica Kuharski, principal fonda Fil Rouge Capital.

Stephanie E. Trpkov, Marko Filipović, Zoran Stojanović, Stevica Kuharski, Vedran Blagus

Stephanie E. Trpkov, Marko Filipović, Zoran Stojanović, Stevica Kuharski, Vedran Blagus

Uz članove komisije, događaju prisustvuju predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić i Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović pozdravio je prisutne naglasivši kako su svi timovi prisutni upravo zbog znanja i inovativnosti, te truda uloženog unazad 8 mjeseci. Istaknuo je kako je Rijeka u 2019. godini skočila za čak 73 mjesta prema vrhu ljestvice na Startup bunku. Osvrnuo se i na završne radove u Proizvodnom parku Torpedo koji će biti namijenjen budućim inovatorima, kao i na rekonstrukciju Energane, koja je prenamijenjena iz bivše riječke tvornice papira u prostore za nove Startup inkubatore.

Nakon prezentacija sudionika, u večernjim satima će se održati dodjela priznanja najaktivnijim mentorima za doprinos u radu Startup inkubatora te proglašenje pobjednika i dodjela novčanih nagrada za tri najuspješnija tima. Prvu nagradu uručuje mr.sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, drugu nagradu uručuje Jana Sertić, pročelnica OGU za poduzetništvo Grada Rijeke, a treću nagradu uručuje Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin.

Startup inkubator Rijeka je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. Od 2013. godine pruža besplatnu podršku fizičkim osobama u razvoju vlastitih poslovnih ideja. Do danas je usluge Startup inkubatora koristilo 173 timova, odnosno 435 korisnika. Mentorska mreža danas broji 48 stručnjaka, a ukupno je do sada održano 889 individualnih konzultacija.

U skladu s anti-covid mjerama u prostoru je obavezno držanje razmaka od 2 metra između posjetitelja, kao i dezinfekcija ruku. Zbog socijalne distance broj uzvanika je ograničen, a svi uzvanici evidentirani su na ulazu.

Pobjedničke timove Startup inkubatora proglasio je gradonačelnik Vojko Obersnel. Prvo mjesto od 100000 kuna osvojila je Marija Trcol s Wild Olive oil, drugo od 50 000 Ante Zoraja i Toni Košćina tima Cunning/Lukavac, te treće od 25 000 Demir Ferhatović tima Centar za razvoj dronova i edukaciju.

(photo pobjedničkih timova: Nel Pavletic/PIXSELL)