U srijedu, 4. listopada 2017. godine, u 10 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, bit će obilježena 10. obljetnica rada Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci.

Okupljenima će se uvodno obratiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić održat će tribinu pod nazivom „Deset godina riječkog ureda pravobraniteljice za djecu – postignuća i izazovi“.

Regionalni ured pravobraniteljice za djecu u Rijeci službeno je otvoren 1. listopada 2007., a njegovo je djelovanje usmjereno na područja triju županija: Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske. Otvoren je s namjerom da se djelovanje pravobraniteljstva približi djeci i građanima koji žive na ovim područjima, kao i da se ojačaju kontakti s institucijama i organizacijama koje na regionalnoj i lokalnoj razini mogu pridonijeti zaštiti i ostvarivanju prava djece.

Ured se nalazi na adresi Trpimirova 3/III, a u njemu rade dvije savjetnice, diplomirana pravnica Danijela Žagar i Ana Albrecht Čekada, koje obavljaju poslove vezane za regiju, intenzivno surađuju s institucijama na lokalnoj razini i organizacijama civilnoga društva.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content