U tijeku je izrada projekta projektiranja rampe i prilagodbe zapadnog platoa plaže Ploče, na Kantridi kako bi se napravila plaža prilagođena osobama s invaliditetom.

Tim je povodom održan radni sastanak na kojem su se zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković i pročelnica Odjela za komunalni sustav Maja Malnar sa suradnicima, susreli s predstavnicima Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Udruge invalida distrofičara Primorsko-goranske županije, Udruge tjelesnih invalida i Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije.

Zamjenik Palčevski istaknuo je kako je u planu realizacija ovog projekta, kako bi se, između ostalog, smanjio pritisak na plažu Kostanj, koja je namjenski uređena za osobe s invaliditetom.

„Želja nam je da zapadni plato plaže Ploče bude spreman do ljeta, kako bismo tijekom predstojeće sezone kupanja na raspolaganju imali dvije plaže, u potpunosti prilagođene potrebama osoba s invaliditetom“, istaknuo je Palčevski i dodao kako je pri dovršetku idejnog rješenja dobrodošla svaka sugestija od osoba koje će tu plažu u praksi i koristiti.

Predstavnici udruga zahvalili su se Gradu Rijeci na iskazanoj inicijativi te izrazili svoje zadovoljstvo što će Rijeka dobiti još jednu plažu namijenjenu osobama s invaliditetom. Iznijeli su nekoliko prijedloga i sugestija koje će biti uvažene u najvećoj mogućoj mjeri prilikom finalne izrade projekta.