Izložba „Divovi Patagonije“ najveća je i najsveobuhvatnija putujuća izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke, koji generalno pokazuju ekstremnije značajke od dinosaura pronađenih na sjeveru.

Izložba je postavljena u Rijeci od 15. srpnja 2016. do 26. lipnja 2017. u prostoru nekadašnjeg skladišta Exportdrva na Delti (Grobnička riva bb, Rijeka).

Može se pogledati svakoga dana od 9.00 do 19.00 sati.

Redovna cijena ulaznice je 60 kuna.

Snižena cijena za djecu i učenike, studente, umirovljenike obitelji i grupe je 40 kn

A djeca do 3 godine starosti ne plaćaju ulaznicu.

POPUSTI:
•    obiteljska ulaznica ponedjeljkom: 100 kn (zajednička ulaznica)
•    besplatna obiteljska vodstva nedjeljom u 11.00 i u 17.00 sati (ulaznica se naplaćuje, najava dolaska nije potrebna)
•    besplatna javna vodstva kustosa četvrtkom u 18.00 sati (ulaznica se naplaćuje, obvezna je najava dolaska)
•    uz kupljenu ulaznicu za izložbu „Divovi Patagonije“ moguće je isti dan besplatno obići postave u Prirodoslovnom muzeju Rijeka (Rijeka) ili u Stalnom postavu u Kaštelu Zrinskih (Brod na Kupi)

Edukativni program „Budi i ti DINOlog – istraživanje tek počinje“, kreativne radionice subotom (od 10 do 12 sati)
•    redovna cijena: 50 kn po djetetu
POPUSTI:
•    ponovni dolazak na radionicu; ostvaruje se 30% popusta na cijenu radionice
•    djeca iz iste obitelji ostvaruju 30% popusta na cijenu radionice

 

Izložba „Divovi Patagonije koju je do sada u svijetu vidjelo više od 1.500.000 posjetitelja najveća je i najsveobuhvatnija putujuća izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke

Izložba „Divovi Patagonije koju je do sada u svijetu vidjelo više od 1.500.000 posjetitelja najveća je i najsveobuhvatnija putujuća izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke

Izložba obuhvaća replike kostura, izrađene prema autentičnim cjelovitim fosilnim primjercima pronađenim na području Patagonije, kao i modele divovskih dinosaura izrađene prema originalnim primjercima i najnovijim znanstvenim saznanjima, u prirodnoj veličini, uz veći broj interaktivnih i  edukativnih kutaka te kutaka u kojima posjetitelji mogu doživjeti svijet u doba dinosaura, ali i svijet  očima (i drugim osjetilima) dinosaurusa.

Dinosauri su na izložbi postavljeni u kontekst  evolucije i razvoja vrsta tijekom stotina milijuna godina kroz koje su oni vladali Zemljom, a paralelno je ispričana i priča o našim davnim precima, malenim sisavcima koji su uglavnom živjeli pod zemljom i u krošnjama te nisu bili posebno izbirljivi u pogledu hrane, što im je na kraju i omogućilo da prežive promjene u uvjetima okoliša u kojem dinosauri, golemi vladari Zemlje, nisu uspjeli.

divovi-patagonije

Posjetitelji na ulasku na izložbu doživljavaju putovanje kroz vrijeme. Tako će se naći u ulozi sićušnog sisavca u svijetu divova, moći će svim osjetilima doživjeti atmosferu pradavne prašume, čuti glasanje dinosaura te na kraju izložbe preživjeti udar ogromnog meteora u Zemlju i dinosaure ostaviti iza sebe, u davnoj prošlosti.

Izložba obuhvaća i elemente virtualne stvarnosti, pa će kosturi dinosaura pred očima posjetitelja oživjeti i kretati se u svom prirodnom ambijentu. Interpretacija izložbe je višeslojna i višejezična, klasični natpisi kombinirani su sa suvremenom tehnologijom, a posebni natpisi, drugima nevidljivi, pripremljeni su za djecu.

Izložbu Divovi Patagonije u Rijeci prati i autorska izložba „Terenski dnevnik jednog paleontologa“, prikaz uvjeta i života koji je postojao u našem kraju u doba kada su Zemljom vladali ovi golemi gmazovi, a osmišljen je i čitav niz zabavnih i edukativnih aktivnosti prilagođenih svim  uzrastima.

divovi-patagonije-2

Posjetitelji izložbe imaju priliku uživati u ovoj izložbi, istraživati svijet dinosaura i barem na  kratko vrijeme svijet gledati očima djece i prirodoslovaca.

Organizator izložbe je Prirodoslovni muzej Rijeka

Suorganizatori su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke

Vlasnik izložbe je International Cultural Group LTD, Sjedinjene Američke Države

Detaljnije o izložbi i pratećim programima pronaći ćete na Facebook stranici

Pogledajte i video s otvorenja izložbe.