Polaznici riječkog Centra za odgoj i obrazovanje postavili su ukrase koje su sami izradili na adventski vijenac na Koblerovom trgu. Paljenjem prve adventske svijeće na vijencu u nedjelju, 27. studenoga, započet će tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci.

Rukotvorinama djece polaznika riječkog Centra za odgoj i obrazovanje – kuglicama, mašnicama, snjegovićima, sobovima i drugim simbolima Božića, ukrašen je adventski vijenac postavljen oko fontane na Koblerovom trgu. Kreativni i vrijedni učenici, uz pomoć svojih profesora, izradili su više od 100 ukrasa, a projekt su vodili koordinatori, profesori Centra, Gordana Barić Hasić i Hari Vidović.

„Ponudili smo Gradu Rijeci, kao našem osnivaču, izradu ukrasa za adventski vijenac“, kazala je ravnateljica Centra Ivone Šabarić Rubeša te napomenula kako je tako nastala priča o ukrasima kojima se djeci želi pružiti zimska čarolija kroz svima poznate Božićne motive. Anđeli koji navješćuju, Božićna zvona koja zvone mir i veselje, sobovi koji vuku saonice s darovima koje djeca s nestrpljenjem očekuju i grad u snježnom omotaču donijet će radost dječjim srcima obuzetim najljepšom čarolijom Božićnih blagdana, poruka je mališana i njihovih profesora, koji su u ime Centra za odgoj i obrazovanje poželjeli sretan Božić malim i velikim građanima Rijeke.

Ovom je inicijativom predstavljen rad učenika i profesora Centra koji su ukrase postavljali uz pomoć djelatnika Komunalnog društva Čistoća.

U nedjelju 27. studenoga bit će zapaljena prva adventska svijeća na vijencu i time će započeti tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci. Cjelokupni program manifestacije dostupan je na stranicama Rijeka Adventa.

(A.S.)