Uređenjem i opremanjem pješčanika na plaži Ploče, djeca su dobila dodatni prostor za igru i zabavu.

Uređen je postojeći pješčanik na kojem je postavljena i nova multifunkcionalna sprava za igru koja se sastoji od kućica, ljuljačke, tobogana i penjalice uz kućicu. Također, oko samog pješčanika uređen je prostor i postavljene su nove klupice.

Donacijom tvrtke INA u vrijednosti od 55.000,00 kuna za uređenje pješčanika, mališani su na plaži Ploče ispod Bazena Kantrida tako dobili dodatnu mogućnost za igru i zabavu.

INA dječja penjalica na plaži Ploče

INA dječja penjalica na plaži Ploče

„INA već dugi niz godina ima uspješnu suradnju s Gradom i rado se uključuje u projekte usmjerene na zajednicu, a kao dugogodišnji partner Grada Rijeke, čitav niz godina podupire brojne projekte, manifestacije i aktivnosti od Međunarodnog riječkog karnevala i Fiumanke, do sportskih aktivnosti poput Rukometne akademije“, izjavili su iz Ininih Korporativnih komunikacija.

Radovi na uređenju pješčanika završeni su u lipnju, izvršila ih je tvrtka Barić gradnja, dok je spravu za igru dobavila i ugradila tvrtka Stribor.

Ukupna vrijednost uređenja i opremanja prostora iznosi 62.475,00kn.

INA dječja penjalica na plaži Ploče

Mališani su na plaži Ploče ispod Bazena Kantrida dobili dodatnu mogućnost za igru i zabavu

S površinom od 14.000,00 m², plaža Ploče najveća je uređena plaža na području Rijeke i jedna je od 22 plaže koje održava Grad Rijeka. Plaža Ploče je jedna od najposjećenijih riječkih gradskih plaža, a obuhvaća plažni pojas, šetnicu sa zelenilom i rasvjetom i zonu iznad šetnice ozelenjenu mediteranskim biljem, opremljenu klupama za odmor, pješčanikom za djecu i igralištem za odbojku te šljunčanim i betonskim sunčalištem. Posjetiteljima su na raspolaganju tuševi, kabine za presvlačenje i toaleti od kojih je dio prilagođen osobama s invaliditetom. Osobama s invaliditetom na raspolaganju su i rampa za lakši ulazak u more te lift za pristup plaži.