Na Bazenima Kantrida svečano su podijeljene diplome učenicima drugih razreda iz 8 osnovnih škola Grada Rijeke sudionicima Projekta “Rijeka pliva”.

Diplome su uručene učenicima iz 15 drugih razreda, i to iz OŠ Centar, OŠ-SE Dolac, OŠ Gornja Vežica, OŠ Pehlin, OŠ Pećine, OŠ Trsat, OŠ Škurinje i OŠ Vladimir Gortan. Također, diplome su uručene i njihovim učiteljima i ravnateljima.

Podijeljene diplome za čak 308 osnovaca Radi se o 8 osnovnih škola Grada Rijeke koje su sudjelovale u ovom Projektu s 308 učenika drugih razreda u razdoblju od 16. ožujka do 1. svibnja 2009. godine.

Svečanoj podjeli diploma prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Plivačkog kluba “Primorje – Croatia osiguranje” Marin Glavočić.

Diplome učenicima drugih razreda osnovnih škola Grada Rijeke, sudionicima projekta "Rijeka pliva"

Grad Rijeka i Plivački klub “Primorje – Croatia osiguranje” u školskoj 2008./2009. godini pokrenuli su zajednički Projekt “Rijeka pliva”. U Projekt se uključuje 1071 učenik iz 49 drugih razreda, i to iz 23 osnovne škole Grada Rijeke. Izabrani su učenici drugih razreda, jer su obzirom na psihofizički razvoj najprikladnija skupina za obuku plivanja.

Diplome učenicima uručili Veljko Karabaić, Branka Renko-Silov i Marin GlavočićU prvom obrazovnom razdoblju u Projektu je sudjelovalo 246 učenika iz 11 drugih razreda, odnosno pet osnovnih škola s područja Grada Rijeke. U drugom obrazovnom razdoblju (od 5. veljače do 5. lipnja 2009. godine) u Projektu sudjeluje 834 učenika iz 38 drugih razreda, odnosno 18 osnovnih škola s područja Grada Rijeke.