U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.

Čestitke nagrađenima uputili su ravnateljica i predsjednik Upravnog Odbora Zaklade Iva Rinčić i Damir Zec, u ime Sveučilišta u Rijeci, prorektor za znanost i umjetnost Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin.

„Današnji dan zapravo je kruna cijelog našeg sustava znanosti kojim pokušavamo na produktivni način implementirati sve ono što činimo“, kazao je prorektor za znanost i umjetnost Alen Ružić.

Dodijeljene nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Iva Rinčić, Vladimir Takšić i Damir Zec

Ove godine dodijeljeno je pet nagrada, a u ime svih nagrađenih na priznanjima se zahvalio dobitnik nagrade za životno djelo prof. dr. sc. Vladimir Takšić, umirovljeni redoviti profesor u trajnom zvanju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Uže područje znanstvenog bavljenja prof. Takšića je emocionalna inteligencija. Kao prepoznatljiv stručnjak u području emocionalne inteligencije bio je izabran u međunarodni tim za procjenu valjanosti zadataka nove verzije svjetskog testa MSCEIT. Dobitnik je više nagrada i priznanja među kojima je Državna nagrada za znanost za popularizaciju psihologije. Prošle godine je izabran za člana Ekspertne radne skupine Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu kurikularne reforme. Prof. Takšić je zapaženi znanstveni i vrsni nastavnik te nezamjenjiv popularizator riječke psihologije.

U kategoriji mladi znanstvenici, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je dr. sc. Marko Šestan s Medicinskog fakulteta.

Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijeljena je doc. dr. sc. Vilku Petriću s Učiteljskog fakulteta, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je doc. dr. sc. Davor Dragičević s Odjela za matematiku te doc. dr. sc. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta u području tehničke i biotehničke znanosti.

Dodijeljene nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Dobitnicima nagrade čestitao je i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović

Od ove godine, pokrenut je novi natječaj Transfer znanja koji je u sklopu programa Riječka ideja te u suradnji s tvrtkom Alarm automatika, čija je nagrada dodijeljena timu kojeg su činili izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović s Odjela za informatiku, izv. prof. dr. sc. Mihaela Matešić s Filozofskog fakulteta i prof. dr. sc. Sanda Martinčić-Ipšić s Odjela za informatiku za Informatičku potporu osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist).

Dodjelu su glazbenim programom obogatili glazbenica Karin Kuljanić uz klavirsku pratnju Roberta Grubišića.

 

Skip to content