Plaketa Zlatna kuna dodijeljena je najuspješnijim malim, srednjim i velikim poduzetnicima u Primorsko-goranskoj županiji, a svečanost je održana u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

Dodjela plaketa održana je u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske

Riječki gradonačelnik Marko Filipović

U kategoriji veliko trgovačko društvo Zlatka kuna dodijeljena je tvrtki Jadranska vrata d.d. Rijeka, a nagradu je primio direktor prodaje Žarko Acinger. U kategoriji srednje trgovačko društvo nagrada je uručena direktoru tvrtke Bureau Veritas Croatia d.o.o. Rijeka Marku Moriću, dok je direktor tvrtke  Vard Design Liburnija d.o.o. Rijeka Kristijan Polić preuzeo nagradu u kategoriji najuspješnijih malih trgovačkih društava.

Također, dodijeljena je i Zlatna kuna za životno djelo koju je primio Ivan Ivić, vlasnik tvrtke Dalmont d.o.o. iz Kraljevice.

Čestitke nagrađenima uputili su predsjednik Županijske komore Rijeka Heri Bezić, riječki gradonačelnik Marko Filipović te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske

Dobitnik Zlatne kune za životno djelo Ivan Ivić

U svom je prigodnom obraćanju gradonačelnik istaknuo zadovoljstvo što je broj poduzetnika i njihova dobit u posljednje dvije godine na području grada Rijeke u porastu te kako su u tijeku brojne javne i privatne investicije koje se odvijaju prema planu. „Cesta D403 trebala bi biti gotova do lipnja sljedeće godine i njenim će se završetkom rasteretiti promet u centru kao i u zapadnom djelu grada, a također se projektiraju i prometni čvorovi Orehovica i Kozala koji bi također trebali utjecati na prometnu rasterećenost centra. Završena je i poduzetnička zona Bodulovo, sve parcele su prodane zainteresiranim poduzetnicima i drago mi je što je za kupnju parcela vladao veliki interes. Zagrebačka obala dobila je svog koncesionara, ove godine odabran je i privatni partner za realizaciju projekta Zapadna Žabica, a do 2025. godine trebao bi biti dovršen i Porto Baroš. Polako se završava i Art kvart u Benčiću kao i nova bolnice za Sušaku. Sve su to veliki i vrijedni projekti koji mijenjaju lice našega grada“, rekao je Filipović i istaknuo kako Grad Rijeka ima i vrlo uspješnu suradnju s državom i Vladom RH, pogotovo na projektima izgradnje cestovne infrastrukture.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako je dodjela Zlatne kune vrijedna akcija kojom HGK – Županijska komora Rijeka nagrađuje svoje poduzetnike koji su okosnica gospodarstva.

U sklopu programa svečane sjednice, predsjednik Županijske komore Rijeka Heri Bezić održao je i izlaganje na temu „Jesenski paket mjera Vlade RH za poduzetnike – cijene i sigurnost opskrbe energentima“.