U ponedjeljak, 11. studenog, u 12.00  sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Trg Riccarda Zanelle 1, bit će održana središnja nacionalna proslava Dana hrvatskih knjižnica u sklopu koje će Gradskoj knjižnici Rijeka biti dodijeljeno priznanje Knjižnica godine.

Priznanje „Knjižnica godine“ dodjeljuje se najboljoj nacionalnoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema Kriterijima za vrednovanje/procjenjivanje izvrsnosti. Priznanje dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Na svečanosti će sudjelovati:

  • Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke
  • Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije
  • Jelena Glavić-Perčin, načelnica Sektora za muzejsku i knjižničnu djelatnost Ministarstva kulture
  • Miroslav Katić, predsjednik izbornog povjerenstva nagrade
  • Dijana Machala, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva
  • Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka jedna je od najdinamičnijih i najinovativnijih hrvatskih knjižnica u kreativnom, poslovnom i kulturnom pogledu, a po prvi put u XXI. stoljeću ima preko 21 000 učlanjena korisnika.

Gradska knjižnica Rijeka od samog je početka jedan od programskih partnera projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, posebno na razvoju programa u kontekstu Dječje kuće u sklopu koje se razvijaju manifestacija Tjedan dobre dječje knjige i festival Tobogan.

Skip to content