Sastanak projektnih partnera održan je 1. i 2. listopada 2023. godine u prostorijama STARTUP Inkubatora Rijeka.

Dvadeset sudionika iz Italije, Hrvatske, Grčke i Izraela prisustvovali su osobno i online na aktivnostima  koje su predviđene projektom:

  • Analiza rezultata anketa među studentima, nastavnicima i dionicima;
  • Oblikovanje metodike nastave;
  • Planiranje promocije i diseminacije projekta;
  • Planiranje nastavnih jedinica koje će se pilotirati u školama;

Grad Rijeku predstavljali su Danijel Antonić, Pomoćnik pročelnika za informatiku i informacijsku sigurnost  i Tatjana Perše, Viša savjetnica – koordinatorica za informatičke sustave i digitalni razvoj, a Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo ravnatelj Mladen Stojić i nastavnik  Šverko Mladen. Učenici Lovro Mraović, Gabriel Majstorović , Dorijan Brdar i Mentorica Ružica Kamenjašević  predstavili su školu i postignuća te nagrađivani “Eco-energy project”.

Drugi dan sastanka projektni partneri posjetili su Centar Tehničke kulture gdje je Nenad Antolović predstavio Smart Ri, primjere dobre prakse i pametne metodologije za poticanje održivog urbanog razvoja i mobilnosti u Rijeci.

Zagorka Prce Veseli, izvršna direktorica Centra tehničke kulture govorila je o projektima za mlade koji uključuju STEAM, održivost, ekologiju, urbanu mobilnost i razvijenim didaktičkim materijalima za škole.

Sljedeći međunarodni događaj projekta ECOSTEAM bit će prvih dana prosinca, u Firenci, za tečaj obuke  o metodologiji podučavanja EcoSteam.