U sklopu početka programa „Poboljšanje fizičkog, psihičkog i socijalnog zdravlja za djecu i odrasle u riziku od društvene isključenosti“ korisnici Doma za odrasle osobe Turnić posjetilo je Udrugu Pegaz u Rijeci.

 

Posjet je uključivao tjelovježbu i razgibavanje, obilazak prostora, upoznavanje sa životinjama, a specifično konjima – učenje o pravilnom pristupanju i odnosu prema konjima, priprema hrane i hranjenje konja i kako voditi brigu o konju. Socijalna interakcija poticana je kroz zajedničko druženje i pjesmu. Sadržajno druženje provedeno je pod stručnim vodstvom članova Udruge za terapiju i aktivnosti pomoću konja „Pegaz“.

Aktivnosti su organizirane u sklopu programa „Poboljšanje fizičkog, psihičkog i socijalnog zdravlja za djecu i odrasle u riziku od društvene isključenosti“ te rada Tematske grupe za Cjelovitu skrb o mentalnom zdravlju projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Program „Poboljšanje fizičkog, psihičkog i socijalnog zdravlja za djecu i odrasle u riziku od društvene isključenosti“ se provodi u vremenskom razdoblju 2020. – 2022. uz financiranje Ministarstva zdravstva i Primorsko-goranske županije. Nositelj programa je Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja “Pegaz”, a partneri su Dom za odrasle osobe „Turnić“ Rijeka, Dječji dom „Tić“ Rijeka, KK „Eohippus“ Vinkovci i Dom za djecu „Sv.Ana“ Vinkovci.

Cilj Programa je promocija zdravih obrazaca življenja te implementacija učinkovitog modela društvene uključenosti ranjivih skupina. Programske aktivnosti usmjerene su na skupine u riziku od socijalne isključenosti  te potiču prevenciju institucionalizacije.

Na samom kraju posjeta dogovoreno je da će se u sklopu navedenog Programa radne aktivnosti i volonterski angažman korisnika Doma Turnić redovito odvijati jednom tjedno u Udruzi Pegaz.

Tridesetak korisnika u pratnji nekoliko djelatnika posjetilo je udrugu Pegaz u srijedu srijedu, 17. lipnja 2020.

Skip to content