U organizaciji Poslovnog kluba PartneRi i Odjela za kulturu Grada Rijeke za zainteresirane građane i  poslovnu zajednicu organizirano je razgledavanje kompleksa Benčić i prezentacija infrastrukturnih projekta koji se odvijaju u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Zainteresirani građani prvo su imali priliku razgledati Upravnu zgradu bivše tvornice Šećera (Palača Šećerane), u kojoj se trenutno odvijaju radovi na obnovi i preoblikovanje u novo sjedište Muzeja grada Rijeke. Nakon toga je u prostorijama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, koji je svoja vrata otvorio u rujnu 2017. godine, održana prezentacija teme „Infrastrukturni projekti koji ostaju u Rijeci i nakon 2020.- mogućnosti kulturne, poslovne i inovacijske valorizacije“.

Vođenje razgleda i prezentaciju održao je pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Ivan Šarar.

Na prezentaciji su istaknuti glavni ciljevi i mogućnosti koje pružaju infrastrukturni projekti u okviru programskih pravaca EPK 2020. Glavni cilj je razviti grad Rijeku u jaki regionalni centar kulturnih, turističkih i zabavnih događanja, te kreirati nova radna mjesta kroz razvoj malog poduzetništva, urbanu regeneraciju, društvenu interakciju i socijalnu inkluziju.

Bila je to prilika iz prve ruke čuti i raspraviti sve aktualnosti koje zanimaju građane i poslovnu zajednicu te koje direktno utječu na kvalitetu življenja u Rijeci, a namjera je bila istaknuti i poslovne mogućnosti uz kulturno-edukacijski segment.

Posjetitelji su iskazali zadovoljstvo prikazanim aktualnostima i stanjem projekata.

Europski fond za regionalni razvoj

Skip to content